ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Συμπαράσταση σε Νικητόπουλο και Μπαξ της ΕΡΤ3

Ψήφισμα συμπαράστασης στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 Στέλιο Νικητόπουλο και  Αλέξανδρο Κάντερ Μπαξ που στοχοποιήθηκαν στον απόηχο του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό, εξεδωσαν οι συνάδελφοί τους στην ΕΡΤ.
Ο μεν Στέλιος Νικητόπουλος έχει στοχοποιηθεί για προσωπικές απόψεις που εκφράζει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, και έχει δεχτεί υβριστικές επιθέσεις αλλά και απειλές κατά της ζωής και της οικογένειάς του τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Ο δε Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ έχει γίνει στόχος.. ενός ρατσιστικού οχετού που ξεκίνησε από ανώνυμους υπονόμους του διαδικτύου και οχι μόνο...
 Αναλυτικά το ψήφισμα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αναφέρει τα εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΜΠΑΞ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ
Εμείς οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση των δύο συναδέλφων από τη Θεσσαλονίκη στον απόηχο του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό, ενταγμένη κι αυτή στο πάγιο - τα τελευταία 3 χρόνια – φαινόμενο μετατροπής της ΕΡΤ σε σάκο του μποξ, όπου με κάθε ευκαιρία ασκούνται διάφοροι πολιτικοί και παραπολιτικοί χώροι.
Ο συνάδελφος Στέλιος Νικητόπουλος έχει στοχοποιηθεί για προσωπικές απόψεις που εκφράζει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, και έχει δεχτεί υβριστικές επιθέσεις αλλά και απειλές κατά της ζωής και της οικογένειάς του τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά.
Ο συνάδελφος Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ έχει γίνει στόχος ενός ρατσιστικού οχετού που ξεκίνησε από ανώνυμους υπονόμους του διαδικτύου και χτες βρήκε θέση στις σελίδες της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία με δήθεν αθώο σχόλιο επικεντρώνει με ειρωνικό τρόπο στην καταγωγή του από χώρα της Ασίας.
Καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και όλα τα σωματεία του κλάδου, που δεν το
έχουν πράξει ήδη, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τα φρικαλέα κρούσματα στοχοποίησης των δύο συναδέλφων.
Καλούμε τις δημοσιογραφικές ενώσεις να διερευνήσουν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για το απαράδεκτο σχόλιο σε βάρος του συναδέλφου. Να υψώσουμε όλοι μαζί τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε είδους απειλή και ρατσιστική στοχοποίηση.
Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ