ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος δημοσιογράφου

Mε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος της Κυριακής Οικονόμου καταφέρθηκε ο εκλεγμένος αυτοδιοικητικός παράγοντας της Ξάνθης Ιπποκράτης Καμαρίδης, τον οποίο η δημοσιογράφος είχε καλεσμένο στην εκπομπή της στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν πληροφορίες από ακροατές του σταθμού. Μια πληροφορία που..
δόθηκε από ακροατή,  θεωρήθηκε "στημένη" από τον κ. Καμαρίδη ενώ αμέσως μετά θεώρησε οτι είναι "στημένη" και η εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης και επιτέθηκε, φραστικά, στη δημοσιογράφο.
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά Καμαρίδη σημειώνοντας
πως αντιδράσεις που αμφισβητούν την ακεραιότητα των δημοσιογράφων σε δημοτικά ΜΜΕ, αν δεν τεκμηριώνονται, παραμένουν στο πεδίο της κοινής συκοφαντίας και δεν έχουν την παραμικρή άλλη βαρύτητα.
 Επίσης η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει ρατσιστικό δημοσίευμα κατά του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ και συγκεκριμενα ανώνυμο σχόλιο στο φύλλο της εφημερίδας Κυριακάτικη Δημοκρατία της 28/1/2018, στο οποίο περιέχονται καταφανώς ρατσιστικές διατυπώσεις εις βάρος του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ3, Αλέξανδρου Κάντερ-Μπαξ. Η επιλογή του ανώνυμου σχολιογράφου να συνδέει με απαξιωτικό τρόπο την καταγωγή του συγκεκριμένου προσώπου με τα επαγγελματικά καθήκοντά του παραβιάζει κατάφωρα τη δημοσιογραφική δεοντολογία.