ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Alpha για Nova: Φύγαμε γιατί δεν μας πλήρωναν

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ανακριβών δημοσιευμάτων» ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τους λόγους της αποχώρησής του από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Novaόπως σημειώνει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του καναλιού, «με το από 31.01.2018 εξώδικό του προς την εταιρεία Forthnet Media AE, o ΑLPHA απαγόρευσε την..
αναμετάδοση του προγράμματός του από τη ΝΟVA, από 1.02.2018.
Ο λόγος αυτής της απαγόρευσης ήταν η άρνηση πληρωμής του οικονομικού ανταλλάγματος που η Forthnet Media AE όφειλε να καταβάλει προκειμένου να εξασφαλίσει τα σχετικά τηλεοπτικά δικαιώματα αναμετάδοσης για το έτος 2017 καθώς και για το 2016, όπως προβλέπει η νομοθεσία για την προστασία των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.
Η απόφαση αυτή του ALPHA, ελήφθη αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο ανοχής και καλής πίστης, αναμένοντας από την Forthnet να προβεί στα νόμιμα».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «ως δε τις όποιες αναφορές σε συμψηφισμούς οφειλών άλλων εταιρειών, αντί άλλου σχολιασμού, θέτουμε το απλό ερώτημα: άραγε η NOVA, σε περίπτωση που συνδρομητές της δεν της καταβάλουν συνδρομή για την παρεχόμενη συνδρομητική τηλεοπτική υπηρεσία, θα εξακολουθεί να τους επιτρέπει τη θέαση, αν θελήσουν να συμψηφίσουν την οφειλή της συνδρομής τους με απαιτήσεις τρίτων και μάλιστα προς άλλες, εκτός NOVA εταιρείες ή θα προβεί στη διακοπή της παρεχόμενης συνδρομητικής υπηρεσίας;
Περαιτέρω, προς αποκατάσταση μίας ακόμη ανακρίβειας και σεβόμενοι τους τηλεθεατές, που τόσα χρόνια δείχνουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στα προγράμματα του ALPHA, o ΑLPHA υπενθυμίζει ότι μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο πρόγραμμά του μέσω του δικτύου της DIGEA χρησιμοποιώντας την επίγεια κεραία τους. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι εξακολουθεί η αναμετάδοση του προγράμματος του ALPHA, μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας COSMOTE TV».

 Η άλλη άποψη και ο μη συμψηφισμός

Οι οφειλές της Cosmoline της εταιρείας του Δημήτρη Κοντομηνά προς την Nova ήταν ο λόγος, λέει, που τα «έσπασαν» οι δύο εταιρείες μεταξύ της, με αποτέλεσμα η συνδρομητική τηλεόραση να κατεβάσει το κανάλι της Κάντζας από την ψηφιακή της πλατφόρμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cosmoline η οποία παρέχει υπηρεσίες Σταθερής Τηλεφωνίας, Ευρυζωνικού Internet, Δεδομένων και Πολυμεσικής πληροφόρησης καθώς και υπηρεσίες διασύνδεσης σε παρόχους, έχει σημαντικές οφειλές στην Nova από υπηρεσίες που τις παρείχε η τελευταία.
Από την άλλη πλευρά η Nova οφείλει στον Alpha χρήματα για τη συμμετοχή του στην ψηφιακή πλατφόρμα.
Ωστόσο η πρόταση για να συμψηφισμό των δύο οφειλών που υπέβαλε η Nova, αν και το ποσό που χρωστά η Cosmoline είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που οφείλει η Nova), απορρίφθηκε.