ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Δεν ζητάμε άλλα «κουλουράκια» και «συμπάθεια» από την Οικογένεια Βαρδινογιάννη...

...θέλουμε αυτά που δικαιούμαστε, λένε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA

Oι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία του Γιάννη Βαρδινογιάννη, στη Motor Oil, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Η συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του μεγαλομετόχου του καναλιού ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες με τους εργαζόμενους να αποφασίζουν να μη φύγουν και να στήσουν αντίσκηνα στην Κηφισίας.
Οι 420 εργαζόμενοι του Mega παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 17 μήνες αφού οι μέτοχοι..
άφησαν το κανάλι στην τύχη του όταν από τον Μάρτιο του 2016 οι Τράπεζες μπλόκαραν τους λογαριασμούς της εταιρείας Τηλέτυπος Α.Ε. Η μεγαλύτερη απογοήτευση για τους εργαζόμενους του καναλιού ήρθε με την αποχή των μετόχων του από την διαδικασία αδειοδότησης ενώ η πλευρά Βαρδινογιάννη υποσχόταν συμφωνία με τις τράπεζες και αίτηση για αδειοδότηση.
Σε κείμενό τους που ανάρτησαν στο fb οι απλήρωτοι του MEGA εξηγούν τους λόγους για τους οποίους διαμαρτύρονται έξω από τη Μotor Oil:

 Γιατί είμαστε έξω από τη Μotor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη;
- Γιατί η Οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι βασικός μέτοχος του Mega από το 1989 μέχρι σήμερα.
- Γιατί (συν)αποφασίζει επί 29 χρόνια για την επιχειρηματική, οικονομική και πολιτική κατεύθυνση του καναλιού.
- Γιατί εκείνη διόρισε - ή συγκατένευσε στον διορισμό - των στελεχών που έφεραν το Mega στη σημερινή κατάσταση.
2o βράδυ έξω από τη Motor Oil
- Γιατί εμείς, οι εργαζόμενοι, δεν είχαμε και έχουμε καμία ευθύνη για τις επιχειρηματικές ή πολιτικές κινήσεις που οδήγησαν το Mega στη σημερινή του θέση.
- Γιατί η Οικογένεια Βαρδινογιάννη απέκτησε πλούτο, δύναμη και επιρροή από τη λειτουργία του Mega.
- Γιατί εμείς, οι απλοί εργαζόμενοι, δεν μοιραστήκαμε – ούτε επιχειρήσαμε να μοιραστούμε - τίποτα από αυτά.
- Γιατί εμείς, οι εργαζόμενοι, δουλέψαμε σκληρά (και με χαρά) για τον μεγάλο τηλε-μαραθώνιο της «Ελπίδας» προκειμένου να μαζευτούν τα χρήματα για να χτιστεί το νοσοκομείο που σήμερα φέρει το όνομα της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.
- Γιατί η Οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι και σήμερα μία από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδας με κέρδη δισεκατομμυρίων και κύρος τέτοιο που να καλείται στο Προεδρικό Μέγαρο σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις.
- Γιατί πιστεύουμε ότι η «ηθική επιχειρηματικότητα» προβλέπει ότι, όταν κάποιος επιχειρηματίας δεν θέλει πλέον μία επιχείρησή του, πληρώνει τους εργαζόμενούς του για όσο διάστημα δούλεψαν και τους δίνει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, αντί να μηχανεύεται τρόπους «ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ» από τις υποχρεώσεις του.
Είμαστε έξω από τη Motor Oil της ΟIKΟΓΕΝΕΙΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ γιατί δεν αντέχουμε άλλο τον εμπαιγμό, τις «διαρροές», τα ματαιωμένα «πλάνα σωτηρίας» και τη διάχυση ευθυνών…
Λύση τώρα στην εξαθλίωση των εργαζομένων του Mega!
Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και καταβολή αποζημιώσεων, εαν η Οικογένεια Βαρδινογιάννη – όπως δείχνουν όλες οι κινήσεις της – δεν θέλει πλέον τη λειτουργία του Mega.
Δεν ζητάμε άλλα «κουλουράκια» και «συμπάθεια» από την Οικογένεια Βαρδινογιάννη...
Θέλουμε τα ΝΟΜΙΜΑ και ΗΘΙΚΑ που δικαιούμαστε!