ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Υποδοχή για 400 νέους ασφαλισμένους στον ΕΔΟΕΑΠ

Τα εμπόδια του ΕΦΚΑ και η εγκύκλιος του Οργανισμού

Δεδομένης της αδυναμίας του ΕΦΚΑ να τροποποιήσει τα υφιστάμενα πακέτα κάλυψης προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα πακέτα κάλυψης του ΕΔΟΕΑΠ, για τα οποία ο Οργανισμός είναι καθόλα έτοιμος, αλλά και της μονομερούς ενέργειας του ΕΦΚΑ να διατηρήσει σε ισχύ πακέτα κάλυψης που ίσχυαν πριν την εφαρμογή του νόμου 4498/2017 αναγκάζοντας ουσιαστικά τους υπόχρεους εργοδότες να υποβάλλουν ΑΠΔ που δεν συμβαδίζει με το νόμο, ο..
ΕΔΟΕΑΠ προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη νομοθεσία για τους εργοδότες και εργαζόμενους που ήταν ήδη ασφαλισμένοι προ της 1ης Δεκεμβρίου του 2017, αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να υποδείξει την απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί (...).
Tα παραπάνω ανέφερε εγκύκλιος του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) που εκδοθηκε την περασμένη Τρίτη (30/01/2018) και ο προεδρος Ν. Καρούτζος έγραψε σχετικά χθες στο fb:
«Είμαι χαρούμενος που σήμερα υποδεχτήκαμε πάνω απο 400 συναδέλφους εργαζόμενους στα ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ. Ειναι προς τιμη των ΜΜΕ, στα οποία εργάζονται, που κατάφεραν πάρα τα εμπόδια του ΕΦΚΑ να αποστείλουν και τους ασφαλισμένους και τις εισφορές. Δυστυχώς κάποιοι δεν κατάφεραν να υπερπηδησουν τα εμπόδια ΕΦΚΑ. Εμεις είμαστε ετοιμοι και κανουμε τα παντα, παρά τα εμπόδια εντός κι εκτός ΕΔΟΕΑΠ, να ολοκληρωθεί η ένταξη όλων των συναδέλφων στον Οργανισμό».