ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Πρόταση για παρακράτηση του 1/4 από τον μισθό Κασιδιάρη

Πειθαρχική ποινή παρακράτησης του 1/4 της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη ζητά Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Ο Κασιδιάρης παραπέμθηκε στην Επιτροπή με την κατηγορία του «εθνικιστικού και διχαστικού παραληρήματος» για τις πρωτοφανείς υβριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε στις 17/1 εναντίον του υπουργού Εξωτερικών και όσων πολιτικών συμφωνούν με μία σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, φτάνοντας στο σημείο να απειλεί ακόμα και με.. στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η Επιτροπή, που προχώρησε σε έλεγχο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ρητορική μίσους» κατόπιν προτάσεως του Προέδρου της Βουλής, έλαβε την απόφαση ομόφωνα και πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια, η οποία θα την επικυρώσει.
Ο αμετανόητος Κασιδιάρης απέστειλε υπόμνημα με ύβρεις εναντίον του Νίκου Βούτση, αποκαλώντας τον, μεταξύ άλλων, «κομματικά εγκάθετο». Ο Πρόεδρος της Βουλής πρότεινε την τιμωρία Κασιδιάρη και για το παράπτωμα της εξύβρισης με την επιβολή της ίδιας ποινής, δηλαδή της παρακράτησης επιπλέον 1.283 ευρώ άπαξ, πρόταση που στήριξε η πλειοψηφία με εξαίρεση του Γιώργο Γεωργαντά και Άδωνι Γεωργιάδη από τη ΝΔ οι οποίοι έκριναν ότι θα έπρεπε να κληθεί εκ νέου σε απολογία γι’ αυτό το παράπτωμα.