ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Μάθημα 1ο: Δημοσιογραφία

Κάπου λοιπόν στο μέσον του καλοκαιριού, καιγόμουν στον ήλιο του Δερβενιού με λίγο ούζο στο ποτήρι και με το σλόγκαν «δενθαξαναπιοουζοστονηλιο» σημαία. Δίπλα μου, καλεσμένος από κάποια αγαπημένα ξαδέλφια, ο Γιώργος Ανδρής. Το όνομα το είχα ακούσει και η φάτσα γνωστή, αλλά ήταν του αυτοκινήτου και εγώ στρατιωτικός συντάκτης.
Η κουβέντα ξεκίνησε για τα χάλια των ελληνικών ΜΜΕ, την απληρωσιά των δημοσιογράφων, την απαίτηση για ύπαρξη χορηγού για να κάνεις μια εκπομπή και αλλά πολλά του κλάδου..
Σκέτη μιζέρια είναι αυτή η κουβέντα, σκέφτηκα, και όπως φάνηκε το ίδιο πέρασε και από το μυαλό του Γιώργου. Make a long story sort, που λένε και στο χωριό μου, φθάσαμε να μιλάμε για τις βάρκες μας, τις εμπειρίες μας από τις θάλασσες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της θάλασσας. Οχι οι ειδικοί, αλλά οι απλοί καπετανέοι του Σαββατοκύριακου.
Δυο τρεις μήνες μετά ξαναβρεθήκαμε:
 Κάνουμε μια προσπάθεια με ενα νέο site, μου είπε.
    Μπράβο ρε φίλε.
 Θέλουμε να το δούμε από άλλη πλευρά. Να μην έχει χορηγούς, να γράφουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις και και και.
    Μπράβο, ξανά είπα, ποιοι τρελοί όμως είστε για να σας διαβάζω;
 Η Μαρία η Μόσχου, εγώ, εσύ, η Λάνα και θα δούμε.
    Δηλαδή, ενα μάτσο τρελοί θα κάνουμε ενα site και ποιος θα το διαβάζει.
 Οι τρελοί, απάντησε.
Και έτσι ξεκινήσαμε. Δυο «αρμόδιοι συντάκτες» ο Γιωργής για το αυτοκίνητο, η Μαρία για το υπουργείο Μεταφορών και οτι έχει σχέση με τις μεταφορές και δυο «αναρμόδιοι» συντάκτες, εγώ για τα σκάφη και η Λάνα Σπυροπούλου για τις μηχανές.
Το… «κλουβί με τις τρελές» (θεατρικό έργο του Jean Poiret) και εσχάτως site με τον τίτλο «movenews” ανέβηκε στη σκηνή του διαδικτύου, χωρίς χορηγούς, υποτιθέμενους ειδικούς, ξερόλες και αλλα τέτοια. Μόνο με δημοσιογράφους που θα μεταφέρουν τη άποψη των ειδικών στους αναγνώστες  και τα προβλήματα των αναγνωστών στους ειδικούς,  δηλαδή θα κάνουμε τη δουλειά μας.
Lesson 1
Δημοσιογραφία.

Γιώργος Τσακίρης (movenews)