ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Tίνος είναι το κόμμα βρε παιδιά;

Ποιος είναι αρχηγός στη ΝΔ; Το ερώτημα αυτό, αν στο παρελθόν είχε εύκολη απάντηση, εξίσου εύκολη απάντηση έχει και τώρα. Πάντα κουμάντο έκανε και κάνει ο αρχηγός. Στη σημερινή, όμως, Ν.Δ. το ερώτημα έχει και ένα επόμενο. Ποιος είναι ο αρχηγός του κόμματος; Τυπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ουσιαστικά; Ας προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε την απάντηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέρχεται από μια πολιτική οικογένεια όπου τα οράματα και η καλλιέργεια αμφίβολων προσδοκιών ως..
πολιτικός λόγος και η προβολή ευχάριστων πολιτικών μηνυμάτων στο εκλογικό σώμα ήταν κάτι ξένο. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διακρίθηκε για έναν πολιτικό λόγο που πολλοί τον χαρακτήριζαν κυνικό, αλλά ουδέποτε θεωρήθηκε δημαγωγός.
Δεν δίσταζε μάλιστα να πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα και να μη λαμβάνει καθόλου υπόψη του τι ήθελαν οι πολλοί, αν το θεωρούσε λάθος. Δεν δίστασε επίσης να διαφοροποιηθεί από την πολιτική της Ν.Δ., μολονότι ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και εκείνος επίτιμος πρόεδρός της και να υποστηρίξει την κυβερνητική πολιτική. Ο Κώστας Καραμανλής κάτι θα θυμάται από αυτή τη στάση του.
Στα βήματα του πατέρα της, η Ντόρα Μπακογιάννη όταν υποχρεώθηκε να φύγει από τη Ν.Δ. και να δημιουργήσει δικό της κόμμα διακήρυξε την εμπιστοσύνη της στην οικονομία της αγοράς όταν όλοι καταριούνταν -και δικαίως- τις αγορές ως υπεύθυνες της κρίσης. Η ίδια πολλές φορές έχει επίσης καταφερθεί κατά του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, τόσο με λόγια όσο και με πράξεις, ενώ τώρα αν και βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ο αδελφός της ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φροντίζει να δίνει το διαφορετικό στίγμα της.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης πολιτεύεται εντελώς διαφορετικά και παραδόξως εχθρικά προς την πολιτική παράδοση της οικογένειάς του. Αυτό αποκαλύπτεται περίτρανα στην υπόθεση του Μακεδονικού. Ο,τι υποστηρίζει και ό,τι πράττει σήμερα κινούνται έξω από αυτό που επιδίωξε ο πατέρας του όταν ήταν πρωθυπουργός, αλλά και η αδελφή του ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Η γραμμή του είναι η γραμμή του Σαμαρά του 1992 και όσων έλεγε -όπως αποκαλύπτουμε σήμερα- ο Αδ. Γεωργιάδης ως στέλεχος του ΛΑΟΣ το 2007-2008. Τελικά ποιος είναι ο ουσιαστικός αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία;

Εφημερίδα των Συντακτών / Αποψη