ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ο Ν. Παππάς «αδειάζει» τον «καλόπιστο» Α. Πανούτσο

Στον αρθρογράφο και (κατά πολλούς) υποψήφιο της ΝΔ Αντώνη Πανούτσο απάντησε με επιστολή του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς για το άρθρο τού πρώτου στο liberal.gr υπό τον τίτλο «Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που δεν έχει ψηφιοποιήσει τη δουλειά του».
Ο Ν. Παππάς στην επιστολή του αναφέρει:
«Διάβασα με ενδιαφέρον το σχόλιό σας, που φιλοξενείται στο liberal.gr και το οποίο έχει ως τίτλο: “Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που δεν έχει ψηφιοποιήσει τη δουλειά του”.
Θεωρώντας πως η κριτική σας είναι καλόπιστη και εμπίπτει στην αναγκαία λειτουργία.. του Τύπου σχετικά με τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου, θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι η αναγκαία αυτή κριτική είναι –όσον αφορά το προαναφερθέν άρθρο- απολύτως αβάσιμη.
Θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες σας ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) έχει αναπτύξει ήδη πλήρως τη λειτουργία του συστήματος για την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και την απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή. Μόνο από τη μείωση χρήσης χαρτιού και μελανιού, το υπουργείο μας θα εξοικονομήσει 6% ως 7% από τις λειτουργικές του δαπάνες για φέτος. Δεν αναφέρομαι στην εξοικονόμηση εργατοωρών, που είναι επίσης σημαντική.
Η χρηματοδότηση της επέκτασης του προγράμματος σε όλο το δημόσιο, που φτάνει τα 22,5 εκατ. ευρώ, έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018. Ο διαγωνισμός για την υλοποίηση της εν λόγω δράσης ξεκινά εντός του Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ το δημόσιο θα εξοικονομεί μέσα από την ψηφιοποίησή του 400 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η συνολική εξοικονόμηση πόρων θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι θα υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας και ακριβής αξιολόγηση, με επακόλουθο τη βελτίωση των διαδικασιών. Θα παρακαλούσα για τη δημοσίευση της επιστολής αυτής, ώστε οι αναγνώστες σας να έχουν ακριβή εικόνα για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.
Νίκος Παππάς
Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης»