ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Κ. Βαξεβάνης: Ήμουνα από αυτούς που πήρα κολχικίνη όταν διαγνώστηκα με covid


Ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της κολχικίνης στη μάχη κατά του κορονοϊού, μέσω από.. τη δική του περιπέτεια.
Όμως σημειώνει, παρόλο που Επιτροπή και Υπουργείο γνώριζαν την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, εντούτοις δεν δεν προχώρησαν στην καθιέρωση του. Τώρα και μετά τη μελέτη των Καναδών, την επαναφέρουν.
Στην ανάρτηση του ο Κ. Βαξεβάνης σημειώνει τα εξής:
«Ήμουνα από αυτούς που με προτροπή γιατρών πήρα κολχικίνη όταν διαγνώστηκα με covid. Τα αποτελέσματα της κολχικίνης ήταν γνωστά από το Μάρτιο αφού προέκυπταν από μελέτες Ελλήνων επιστημόνων, αλλά δεν προχώρησε η Επιτροπή και το Υπουργείο».
Θυμίζουμε ότι στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ο Κώστας Βαξεβάνης είχε αποκαλύψει  ότι νόσησε  από τον νέο κορονοϊό, με μια ανάρτησή του στα social media. Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento αναφέρθηκε στην αγωνία που πέρασε και στους φόβους του, καταγγέλλοντας αδυναμίες στο σύστημα και στην ενημέρωση των ασθενών.
Ο Κώστας Βαξεβάνης μίλησε κυρίως για τους ανθρώπους, οι οποίοι καλούνται να μείνουν μόνοι τους στο σπίτι σε καραντίνα ώστε να μην κολλήσουν τους γύρω τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κανένα πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που να αφορά στους ανθρώπους που έχουν covid και μένουν στο σπίτι». Είσαι, όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «ένας μελλοθάνατος σε διαρκή αγωνία. Έτσι τουλάχιστον αισθάνεσαι».