ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Πολιτικό «ακορντεόν» στις πλάτες μαθητών και εμπόρων


Πισωγύρισμα με αιχμές Άδωνι Γεωργιάδη

Σε ρυθμούς «ακορντεόν» κινείται πλέον η χώρα μετά τη χθεσινή κυβερνητική οπισθοχώρηση στα πεδία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του λιανεμπορίου κι ενώ «δεν έχουμε πάρει ικανοποιητικά.. μέτρα απολύμανσης των χώρων όπου κυκλοφορεί ο κόσμος, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, άρα οι πιθανότητες μετάδοσης είναι πολλές» είναι το σήμα κινδύνου που εκπέμπει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Στις 9 το βράδυ παραμένει η έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο λεκανοπέδιο καθώς απορρίφθηκαν ως «ανεφάρμοστες» οι σκέψεις για φραγμό στη μετακίνηση από τις 6 το απόγευμα, καθώς «θα αυξανόταν κατακόρυφα ο συνωστισμός σε δρόμους ή σούπερ μάρκετ τις πρώτες απογευματινές ώρες» όπως εκτίμησαν οι ειδικοί.

Προανήγγειλε τις αποφάσεις η Ζέττα Μακρή

Βαθύ πλήγμα στον σχεδιασμό του Μαξίμου για τη διά ζώσης επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνιστά η συνέχιση της τηλεργασίας στα λύκεια της Αττικής, που έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό. Από τη Δευτέρα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές των γυμνασίων όλης της χώρας. Η απόφαση να ανοίξουν τα λύκεια στις περιοχές με χαμηλότερο ιικό φορτίο «δημιουργεί συνθήκες εκπαίδευσης διαφορετικών ταχυτήτων», ειδικά στη Γ’ Λυκείου.
Όπως επεσήμανε τμήμα των επιστημόνων, που τάσσονται υπέρ μίας οριζόντιας αντιμετώπισης, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών για «εκπαιδευτικούς και ηθικούς λόγους πρέπει να τοποθετηθούν στην ίδια, κοινή, αφετηρία».
Δεν πέρασε απαρατήρητη η σπουδή της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή να προαναγγείλει χθες το πρωί, από τη συχνότητα της ΕΡΤ, τις αποφάσεις που αφορούν γυμνάσια - λύκεια πριν ακόμα ξεκινήσει η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνώμων προκειμένου να προβεί στις σχετικές εισηγήσεις!

Αιχμές Άδωνι Γεωργιάδη

«Τορπίλη» στην αγορά της πολυπληθέστερης Περιφέρειας της χώρας συνιστά, από σήμερα, η θέσπιση του click in shop στα καταστήματα ένδυσης - υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία (σ.σ.: οι καταναλωτές θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού για αγορές) και η επαναφορά του click away για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Κλειστά θα μείνουν αύριο τα καταστήματα.
Νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης λάμβανε προληπτικές αποστάσεις από τις αποφάσεις του Μαξίμου εκφράζοντας την κατανόησή του προς τους εμπόρους «πως δεν μπορούν να χάσουν την εκπτωτική περίοδο» και επισημαίνοντας ότι «η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων ‘δεν είναι τρομερή’»! Ανοίγουν από τη Δευτέρα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, με εξαίρεση τις κόκκινες περιοχές, ενώ σε λειτουργία παραμένουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σαρηγιάννης: «Υπάρχει ζήτημα στα mall»

«Υπάρχει ζήτημα στα mall» καθώς «ο αριθμός επαφών είναι αυξημένος, τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους πελάτες» τόνισε ωστόσο ο Δημ. Σαρηγιάννης.
Σε αυτό το φόντο είπε δηκτικά ότι «δεν κλείνεις και ανοίγεις μια δραστηριότητα, αλλά την κάνεις να λειτουργεί πιο αποδοτικά. Θα έπρεπε να γίνεται καλύτερη επιτήρηση, ναι, πριν όμως έχουμε ευθύνη να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τον πληθυσμό και μετά να ζητήσουμε ατομική ευθύνη». Επισήμανε, τέλος, ότι είναι απαραίτητο «να πολλαπλασιαστούν τα τεστ ανίχνευσης και αυτά που εντοπίζουν τη μετάλλαξη του ιού. Αυτό δεν το έχουμε».

Διαφορετικό μήκος κύματος για εμβόλια

Στην «εξαιρετικά δύσκολη άσκηση του εμβολιασμού» υπό «συνθήκες πολύ περιορισμένης προσφοράς και μεγάλης ζήτησης» αναφέρθηκε χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης προσπερνώντας την υιοθέτηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης της τροπολογίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για άρση του καθεστώτος της πατέντας.
Ο υπουργός Επικρατείας, στον απόηχο της διάψευσης των κυβερνητικών μαθηματικών για... 2 εκατ. εμβολιασμούς μηνιαίως, οχυρώθηκε πίσω από τον ισχυρισμό ότι «έχουν αποτύχει παραδοσιακά πολύ ισχυρά κράτη, όπως είναι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των εμβολίων». Μίλησε μάλιστα για «αποτυχία» και των σκανδιναβικών χωρών, «που δεν μερίμνησαν να υπάρχουν οι δεύτερες δόσεις των εμβολίων».
Υπ’ αυτό το πρίσμα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υιοθετεί «μια όσο το δυνατόν λελογισμένη στάση, προσπαθώντας κατά το δυνατόν επί τη βάσει των δεδομένων που έχουμε με τις παραδόσεις που γίνονται». Σημειώνεται ότι, ενώ ο υπουργός Επικρατείας κατέβαζε τον πήχη των προσδοκιών για τα εμβόλια, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ισχυριζόταν ότι «η Pfizer θα μας παραδώσει μέχρι τέλος Μαρτίου 1,4 εκατ. εμβόλια, η Μοderna 240.000 και η AstraZeneca 700.000 εμβόλια, με μια πιθανή αύξηση άλλων 140.000 εμβολίων»... πηγή: ΑΥΓΗ