ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Οι τέσσερις «εκατομμυριούχοι» του prime time


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

* Και κάπως έτσι οι «εκατομμυριούχοι» του prime time έγιναν τέσσερις!
Για τις εκπομπές μιλάω της ελληνικής τηλεόρασης που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο τηλεθεατές, όπου είχαμε ως τώρα τις «8 λέξεις», το «Survivor» και, φυσικά, τις «Άγριες Μέλισσες»..Ένα πολύ κλειστό παρεάκι στο οποίο ήρθε τώρα να προστεθεί και το «Master Chef»
* Αλλά πάμε να δούμε τα νούμερα αναλυτικά για την περασμένη Δευτέρα, ημέρα άγριου και εξοντωτικού ανταγωνισμού. Όλα τα στοιχεία είναι από την Nielsen.
Το Master Chef λοιπόν τσάκωσε 1.134.000 τηλεθεατές, με μερίδιο 20,9 % στους ανοιχτούς δέκτες.
Απέναντί του, είχε τις «8 λέξεις» με 1.016.000 τηλεθεατές και 19,1 % μερίδιο, το «Survivor» με 1.267.000 τηλεθεατές και 26,7 % μερίδιο (στο σύνολο της τρίωρης διάρκειάς του) και τις «Άγριες Μέλισσες» με 1.804.000 τηλεθεατές και 33,7 % μερίδιο.
Οι υπόλοιπες εκπομπές έπεσαν κάτω απ’ το 10 % σε μερίδιο τηλεθέασης με το «Παρουσιάστε» και την «Έξαψη» κάπως να διασώζονται, ενώ οι ειδήσεις της ΕΡΤ1 κατακρημνίσθηκαν στο 4,4 %...
* Ακόμη καλύτερα για το «Master Chef» ήταν τα πράγματα στο λεγόμενο «δυναμικό κοινό», στις ηλικίες δηλαδή μεταξύ 18 και 54 ετών. Εκεί ανέβηκε στο εξαιρετικό ποσοστό 26,3 % και παραλίγο να κερδίσει τη δεύτερη θέση από το «Survivor».
* Σε γενικές γραμμές το μαγειρικό ριάλιτυ του Star δεν έχει χάσει ούτε τη φρεσκάδα του, ούτε τη φιλική προσέγγιση του τηλεθεατή. Είναι και ο χαρακτήρας του τέτοιος, βέβαια, αλλά είναι και η τριάδα των κριτών που αποτελεί πραγματικό θησαυρό για την ελληνική tv, καθώς ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί υποδειγματικό συνδυασμό ελαφρότητας και γνώσης.
Αν δεν συμβεί κάτι πολύ παράδοξο στη διαδρομή (μάλλον απίθανο…), αναμένεται να κάνει και φέτος μια διαδρομή υψηλών ταχυτήτων στις θεαματικότητες και να αναδείξει άλλη μια φουρνιά από μικρούς ήρωες της τηλεόρασης. Χώρια τα πιάτα, που σε οδηγούν κατευθείαν στην κουζίνα. Ή στο ντελίβερι!

- από το newpost.gr