ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

«Καρατόμησαν» τους τρεις αρχισυντάκτες στην TV100 της Θεσσαλονίκης

H δημοσιογράφος του TV100 Βιβή Ανδρίτσου

Αιφνιδιαστικά η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αντικατάσταση τριών αρχισυντακτών, έμπειρων δημοσιογράφων, 
στην TV100. Η ΕΣΗΕΜ-Θ διατυπώνει την ανησυχία της για τον αιφνιδιαστικό τρόπο.. με τον οποίο αντικαταστάθηκαν τρεις αρχισυντάκτες, μέλη της Ένωσης, και για το ενδεχόμενο να υπαγορεύεται η συγκεκριμένη ενέργεια από κίνητρα που έχουν εκδικητικό χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ και με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που έγινε για τις επιλογές αρχισυντακτών στην Δημοτική Τηλεόραση TV100 επισημαίνει τα εξής:
  • Πάγια αρχή της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ότι η Ένωση δεν συνδιοικεί σε οποιοδήποτε ΜΜΕ και ότι σέβεται απολύτως το δικαίωμα κάθε διεύθυνσης να αποφασίζει για τα καθήκοντα που θα αναθέτει στους εργαζόμενους, εφόσον τηρούνται οι αρχές της νομιμότητας, προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματά τους και ακολουθούνται οι απαιτούμενες διαδικασίες.
  • Η ΕΣΗΕΜ-Θ σέβεται τις επιλογές της ΔΕΠΘΕ για την τοποθέτηση νέων αρχισυντακτών, που είναι μέλη της.
  • Η ΕΣΗΕΜ-Θ διατυπώνει την ανησυχία της για τον αιφνιδιαστικό τρόπο με τον οποίο αντικαταστάθηκαν τρεις αρχισυντάκτες, μέλη της Ένωσης, και για το ενδεχόμενο να υπαγορεύεται η συγκεκριμένη ενέργεια από κίνητρα που έχουν εκδικητικό χαρακτήρα.
  • Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει κάθε απόπειρα να απαξιωθεί το έργο οποιουδήποτε δημοσιογράφου στα Δημοτικά ΜΜΕ.
Οι τρεις αρχισυντάκτες που αντικαταστάθηκαν είναι η Βιβή Ανδρίτσου, η Ειρήνη Τσαρούχα και ο Νίκος Φωτόπουλος.