ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ελενα Ακρίτα: Να σταματήσει η ασυδοσία των μέσων με το πρόσχημα της ελευθερίας του λόγου


Η Ελενα Ακρίτα μιλάει στην ΑΥΓΗ για την ελευθερία του Τύπου και το λειτούργημα της ενημέρωσης
με αφορμή τα όσα ακολούθησαν και γράφτηκαν μετά την αγωγή του αρχηγού της αξιωματικής.. αντιπολίτευσης Aλέξη Τσιπρα στους δημοσιογράφους Γ. Παπαχρήστο και Γ. Κουρτάκη.
Αναλυτικά η Ελενα Ακρίτα (ανάμεσα σε άλλους) αναφέρει στην Αυγή:
«Είμαι το παράδειγμα για το αν υπάρχει ή όχι ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας» απαντά η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα στην ερώτησή μας υπενθυμίζοντας τη δίωξη που υπέστη ακριβώς επειδή είπε την αλήθεια για το θέμα της υποτιθέμενης «βίλας του Τσίπρα».
Στο επόμενο ερώτημα, για το τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης όταν βάλλεται, η απάντησή της είναι αποστομωτική:
«Ο πολίτης μπορεί να πάει στον δικηγόρο του. Να πιει καφέ με τον δικηγόρο του και να τον ρωτήσει: Τι μπορώ να κάνω όταν κάποιοι με σπιλώνουν; Όταν έχουν πάρει την αλήθεια και την έχουν κάνει σφουγγαρόπανο; Και εκείνος λογικά θα του πει: Μπορείς να κάνεις αγωγή και μήνυση, δηλαδή να πάει στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη δεν είναι απειλή που λένε κάποιοι: ‘Με απειλείς’. Η Δικαιοσύνη είναι ο τρόπος να βρούμε το δίκιο μας, άρα γιατί ο Τσίπρας δε μπορεί να πάει στη Δικαιοσύνη, όταν κάποιοι γράφουν ότι έχει ένα σπίτι που ξεπερνάει το εκατομμύριο και προκύπτει ότι το σπίτι αυτό είναι ένα νοικιασμένο σπίτι με 500 ευρώ τον μήνα και, αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ως οφείλουν, παίρνουν το fake news και το κάνουν παντιέρα».
«Η Ν.Δ. λέει ότι το πρόστιμο είναι εξοντωτικό προδικάζοντας με τον τρόπο αυτόν ότι θα πέσει πρόστιμο. Άρα τι μας λέει; Ότι έχει δίκιο στην ουσία ο Τσίπρας που πήγε στη Δικαιοσύνη. Επί της ουσίας παραδέχονται ότι ήταν ψέματα, αλλά, επειδή θα επιδικαστεί ένα τεράστιο ποσό στην αγωγή, να μην το κάνει γιατί είναι εξοντωτικό, διότι, αν ήταν αλήθεια, γιατί να φοβούνται; Γιατί βιάζεται τόσο πολύ η Ν.Δ. να καλύψει ένα ψεύδος και η Φώφη Γεννηματά το ίδιο; Αντί να στηλιτεύσουν το γεγονός ότι τα fake news όχι μόνο πια δεν αποσύρονται, αλλά κανείς δεν ζητάει συγγνώμη για τίποτα, ζητάνε και τα ρέστα».
«Από τη στιγμή που ένας πολιτικός άντρας πηγαίνει στη Δικαιοσύνη για κάποιο δημοσίευμα το οποίο είναι ανακριβές, είναι μια καλή μέρα για τη Δικαιοσύνη. Αυτό πίστευα πάντα. Αυτό κάνω και εγώ ως ιδιώτης πάντα και αυτό θα εξακολουθήσω να πιστεύω. Κάποτε πρέπει να σταματήσει η ασυδοσία των μέσων με το πρόσχημα της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου. Η ελευθεροτυπία είναι σεβαστή, ιερή, όταν ο δημοσιογράφος λέει την αλήθεια» σημείωσε η Έλενα Ακρίτα λέγοντας τα πάντα μέσα σε λίγες λέξεις.