ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Μ. Κάτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει τα ΕΛΤΑ...

...και αφήνει χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες


«Κούφια λόγια που έκρυβαν τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και την προσπάθεια να εξελιχθούν τα ΕΛΤΑ σε ένα γαλάζιο ιδιωτικό μαγαζί που, αφού λεηλατηθεί, θα παραδοθεί στα ιδιωτικά ανταγωνιστικά συμφέροντα» είναι η «διάσωση» των ΕΛΤΑ που επιχειρεί η κυβέρνηση.. Μητσοτάκη. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφήνει καταστήματα των ΕΛΤΑ με 1 διανομέα, απολύει συμβασιούχους και αλλάζει τον τρόπο διανομής, με αποτέλεσμα να αποψιλώνει ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές, δίνοντάς τους τη χαριστική βολή» καταγγέλλει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης.
Οι μειώσεις μισθών, στα πλαίσια του «εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους» και η εθελούσια έξοδος που φέρνει το σχέδιο της κυβέρνηση σε συνδυασμό με την γενικότερη αποψίλωση που επιχειρείται στην εταιρεία επιφέρουν τεράστιο κοινωνικό κόστος, αναφέρει ο ίδιος.
Ο Μάριος Κάτσης, σημειώνει επίσης ότι «τις τελευταίες ημέρες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Ήπειρο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου και την πρόσφατα σεισμόπληκτη Σάμο, από τα νησιά του Ιονίου μέχρι τα Δωδεκάνησα, στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως της Αττικής, έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από φορείς και Δημάρχους για την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες από καθυστερήσεις ή και στέρηση βασικών ταχυδρομικών υπηρεσιών των ΕΛΤΑ».
«Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την διάλυση των ΕΛΤΑ, να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και να εγγυηθεί ως έχει χρέος την καθολική υπηρεσία σε προσιτές τιμές και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Επικράτειας, χωρίς να κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ» καταλήγει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.