ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Eξι στους 10 Έλληνες κάνουν βιντεοκλήσεις την περίοδο της πανδημίας


Στις βιντεοκλήσεις προσφεύγουν οι Έλληνες πολίτες την περίοδο της πανδημίας, αναζητώντας μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας με τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο. Τους τελευταίους.. τρεις μήνες του 2020, έξι στους δέκα Έλληνες (57%) πραγματοποίησαν τηλεφωνικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις μέσω Διαδικτύου.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς το 60% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών στην Ε.Ε. έκανε τηλεφωνήματα ή βιντεοκλήσεις μέσω Διαδικτύου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), εν μέσω lockdowns λόγω κορωνοϊού, οι βιντεοκλήσεις και τα τηλεφωνήματα ήταν μακράν μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες μέσω Ίντερνετ.
Μάλιστα, οι τηλεφωνικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις μέσω Ίντερνετ σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το 2019 (52%), καθώς και από την αρχή της συλλογής δεδομένων από τη Eurostat (17% το 2008). “Πρωταθλήτρια” Ευρώπης για το εξεταζόμενο διάστημα (σ.σ. το τελευταίο τρίμηνο του 2020) αναδείχθηκε η Κύπρος, όπου το 85% των πολιτών πραγματοποίησε τηλεφωνήματα και βιντεοκλήσεις μέσω Διαδικτύου.
Στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης βρέθηκε η Ολλανδία με 83%, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν Ισπανία και Φιλανδία με το 78% του πληθυσμού σε κάθε χώρα να κάνει βιντεοκλήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Ακολουθεί το Λουξεμβούργο με 76% και η Σουηδία με 73%.
Στον αντίποδα βρίσκονται οι Σλοβένοι και οι Τσέχοι, όπου μόλις το 52% των πολιτών αξιοποίησε αυτήν τη μορφή επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου. Εξίσου χαμηλά ήταν τα ποσοστά χρήσης των βιντεοκλήσεων στην Πολωνία και την Πορτογαλία, με 55% των πολιτών στις δύο χώρες να χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα του Ίντερνετ.