ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

«Αλφάβητος - Κοινός κώδικας»: Η ιστορία και η εξέλιξη του ελληνικού αλφαβήτου


Ένα ταξίδι στην ιστορία και την εξέλιξη των 24 γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου ανά τους αιώνες, αλλά και τη σύνδεσή τους με άλλες γλώσσες του κόσμου, παρουσιάζει η σειρά ντοκιμαντέρ.. «Αλφάβητος - Κοινός κώδικας». Η νέα παραγωγή της COSMOTE TV, την οποία υπογράφουν σκηνοθετικά οι βραβευμένοι Ανιές Σκλάβου και Στέλιος Τατάκης («Ρωμανιώτες, οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων»), κάνει ταυτόχρονη πρεμιέρα την Τρίτη 2/2 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD και στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.
Κάθε ένα από τα 24 συνολικά επεισόδια της σειράς είναι αφιερωμένο σε ένα γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου και ξεδιπλώνει την πορεία του στον χρόνο. Παράλληλα εξερευνά λέξεις, πρόσωπα, μύθους και έννοιες που ξεκινούν από το κάθε γράμμα και την επιρροή τους στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού και στις νεότερες ευρωπαϊκές γλώσσες.
Η πρεμιέρα της σειράς «Αλφάβητος - Κοινός κώδικας» ξεκινά με την εξερεύνηση και αποκωδικοποίηση του πρώτου γράμματος της ελληνικής αλφαβήτου. Το «Α» είναι το πρώτο από τα φωνήεντα που πρόσθεσαν οι Έλληνες στο αλφάβητό τους, χρησιμοποιώντας ως βάση την αλφάβητο των Φοινίκων.