ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

N. Σύψας: Πιθανώς από τις 6 το απόγευμα απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική


Για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην Αττική μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας..Μιλώντας στο OPEN ο Νίκος Σύψας ανέφερε πως η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και πως μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away.
Ο κ. Σύψας δήλωσε πως σήμερα η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου για τις «κόκκινες» περιοχές. Σημείωσε πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι' αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. Διευκρίνισε, δε, πως οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ο καθηγητής ανέφερε πως προκρίνεται το άνοιγμα μόνο της Γ' Λυκείου, παρόλο που στο παρελθόν είχε αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα, σχετικά με τις μεταλλάξεις, ο κ. Σύψας τόνισε πως υπάρχει ανησυχία για εκείνη της Αφρικής διότι όπως ειπε δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.