ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ο Papercut από την Αθήνα στο «Kosmos Lab»


Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 και 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.. φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.
O Papercut, κατά κόσμον Βασίλης Νάκης, αναγνωρίζεται πλέον ως ένας από τους πιο ταλαντούχους παραγωγούς και συνθέτες ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, αλλά έχει κερδίσει και πολλούς οπαδούς στη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή, χάρη στις πολλές συμμετοχές του σε διεθνείς συλλογές, όπως η σειρά του γαλλικού Buddha Bar.
Ξεκίνησε στις αρχές των '00s και αρχικά γνώρισε επιτυχία μέσα από το σχήμα των Monitor. Η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Papercut ήταν το 2008, όταν κυκλοφόρησε ένα remix του στη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία "PS" των Monitor. Το remix ταξίδεψε αστραπιαία, και τον Δεκέμβριο του 2010 παρουσίασε το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ του, το οποίο έβαλε το καλλιτεχνικό όνομα Papercut στους μουσικούς σταθμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πολύ σύντομα το άλμπουμ εγκαταλείπει τα ελληνικά σύνορα, καθώς το «Στα Σύννεφα» συμπεριλήφθηκε στο Buddha Bar Vol.13 του γνωστού DJ Ravin. Τον Ιούνιο του 2012, κυκλοφόρησε το remix που έκανε στη ραδιοφωνική επιτυχία "Waves" των GAD. Τον Μάρτιο του 2013 συνεργάστηκε με την Kristin Mainhart, μία ιδιαίτερη φωνή από τη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης και έκτοτε ακολούθησαν πολλά remix από την εγχώρια αλλά και τη διεθνή electronica σκηνή.
Το Kosmos Lab μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με Buscemi, Papercut, Jahman Dub, Palov, El Buho, Nicola Conte, DJ Dolores, Gilles Peterson, Wax Tailor, Santi & Tugce κ.ά.