ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Αντώνης Ρουπακιώτης: Ολιγάρχες έχουν στα χέρια τους τα συγκροτήματα Τύπου


«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα για την ελευθερία της έκφρασης των δημοσιογράφων είναι στο εσωτερικό των επιχειρήσεων του Τύπου» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης.. Ρουπακιώτης, αναφορικά με τις αιτιάσεις δημοσιογράφων ότι ο Αλέξης Τσίπρας στρέφεται νομικά κατά της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης.
Ο πολύπειρος δικηγόρος μιλώντας στο "Κόκκινο" τόνισε πως η αγωγή Τσίπρα κατά των ανυπόστατων κατηγοριών περί «βίλας Τσίπρα» παρουσιάστηκε θηριωδώς ως «μηνύσεις κατά δημοσιογράφων» σαν να παρουσιάζεται «ότι ο Τσίπρας και το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μάχεται την ελευθερία της έκφρασης, ότι παρεμποδίζει κριτική στα πολιτικά πρόσωπα και τις πράξεις τους».
Γνωρίζουν οι ίδιοι όμως πάρα πολύ καλά, σημειώνει ο κ. Ρουπακιώτης, ότι «δεν υπάρχει ευκαιρία που να μην παραβιάζουνε στο εσωτερικό των συγκροτημάτων Τύπου ή των ΜΜΕ την ίδια την ελευθερία της έκφρασης. Σήμερα δεν μιλάμε για μια διακίνηση ελευθέρων ιδεών, για μια ελεύθερη έκφραση των δημοσιογράφων, σήμερα μιλάμε για ολιγάρχες που έχουν στα χέρια τους τα συγκροτήματα Τύπου και τα ΜΜΕ» . Εκεί υπάρχει ο κίνδυνος και όλα τα άλλα «είναι υποκρισία» λέει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.
Ποιος πολίτης ή νομικός θα πει ότι η συνταγματική προστασία στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και κριτικής υπερισχύει της επίσης συνταγματικής προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσωπικότητας του ανθρώπου, διερωτάται ο Αντώνης Ρουπακιώτης.
Ειδικά δε για τα πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ρουπακιώτης υπενθύμισε τα άρθρα της Ευρωπαϊκής Συμβάσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όπου γίνεται μια ξεκάθαρη διάκριση.
Πιο αυστηρή κριτική- ενδεχομένως- για πολιτικούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, της εξουσίας, η οποία όμως δεν προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια του Ανθρώπου, κάτι που κατά την άποψη του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ισχύει και για αυτήν την «δεινή προσβολή και χλευασμό» για προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Την αιφνίδια απαγόρευση συναθροίσεων δια της αστυνομίας πριν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ο Αντώνης Ρουπακιώτης την χαρακτήρισε «μια διάχυση της ανελευθερίας που επιχειρεί και πετυχαίνει σε έναν βαθμό η σημερινή κυβέρνηση, ώστε να καλλιεργήσει σιγά σιγά έναν μιθριδατισμό, ώστε η κοινωνία να μένει ανάπηρη, να μη διαμαρτύρεται, να μην παρεμβαίνει να μην οργίζεται , να μην απαιτεί.».
Μαζί με αυτό το κυβερνητικό σχέδιο ο κ. Ρουπακιώτης -χωρίς να ταυτίζει όπως είπε εποχές- θυμάται άλλα δυο παρόμοια, το πρώτο «στην δικτατορία», το δεύτερο επι υπουργίας του το 2012-203 όταν του δόθηκε ένα τέτοιο σχέδιο για να ψηφιστεί με την αιτιολόγηση ότι συντάχθηκε από δημοκρατικούς συνταγματολόγους.
«Βεβαίως το αρνήθηκα βεβαίως δεν πέρασε…» υπογραμμίζει ο Αντώνης Ρουπακιώτης αποδίδοντας τα σχέδια αυτά σε μια διάκριση της Δεξιάς αντίληψης που παρατηρείται και διεθνώς και που εχθρεύεται τα ιδανικά της Γαλλικής Επανάστασης. πηγή: avgi.gr