ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κακώσεις σε κεφάλι και λαιμό η αιτία θανάτου του Σήφη Βαλυράκη - Τι καταγγέλλει η σύζυγός του


Βαριές κρανιοεγκεφαλικές στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα και στον λαιμό υπέστη ο Σήφης Βαλυράκης, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά.
Με αυτά τα τραύματα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχασε τις αισθήσεις του με.. αποτέλεσμα τον πνιγμό του, που ωστόσο αποτελεί δευτερογενή αιτία. Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής, δεν είχε προηγηθεί καρδιακό επεισόδιο, ενώ δε διαπίστωσε ο 77χρονος να είχε υποστεί κάποιο λιποθυμικό περιστατικό.
Ο κ. Καλογριάς ανέφερε, επίσης, ότι οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από θλον και τέμνον όργανο, που ένα τέτοιο είναι η προπέλα του σκάφους και επειδή αυτό το γεγονός αυτό συνέβη μέσα στη θάλασσα συνεπακόλουθό του ήταν ο πνιγμός.
Για τις συνθήκες του δυστυχήματος με θύμα το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο, σύμφωνα με τους λιμενικούς, είναι να γλίστρησε και να χτύπησε σε κάποιο σημείο του φουσκωτού του με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να χάσει την ισορροπία του πέφτοντας στο νερό, ενώ η μηχανή του ήταν εν λειτουργία.

«Ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας»

Πάντως η σύζυγος του εκλιπόντος πρώην υπουργού, ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, που έχει την ευθύνη για το Λιμενικό Σώμα, αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».
Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θαλάσσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».
Η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.