ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη


Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση θανάτου της ηθοποιού Μιράντα Κουνελάκη.
Το θλιβερό γεγονός έκανε γνωστό ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω ανάρτησής του στο Facebook..Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961. Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου.
Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.
Η Μιράντα Κουνελάκη είχε γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ. Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.
Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά.