ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ακάλυπτος ο Πρετεντέρης: Το Πρώτο Θέμα «κατέβασε» την εκπομπή μετά το εξώδικο Βαξεβάνη


Μετά το εξώδικο που έστειλε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, το Πρώτο Θέμα, τελικά «κατέβασε» την εκπομπή στην οποία ο Γ. Πρετεντέρης τον εμφάνιζε ως «μπατίρη» που «έφαγε 3 εκατομμύρια με τον Καλογρίτσα». Μάλιστα,.. με ανάρτησή του θυμίζει πως η εφημερίδα ήταν αυτή που αποκάλυψε την αλήθεια για την υπόθεση.
Συγκεκριμένα γράφει το protothema.gr:
"Αναφορικά με το εξώδικο του Κ. Βαξεβάνη στην ιστοσελίδα “Thema Radio” δηλώνεται ότι σχετικά με το θέμα αυτό έχει υπάρξει πλήρες ρεπορτάζ την 12/07/2020 στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Δεν αφαιρούμε ούτε προσθέτουμε οτιδήποτε. Το “επίμαχο” της εκπομπής ούτως ή άλλως έχει αφαιρεθεί από τον σχετικό ιστότοπο. Παραθέτουμε ως υποχρεούμεθα νομικά και λόγω δεοντολογίας το εξώδικο του Κ. Βαξεβάνη".
Πραγματικά το Πρώτο Θέμα, μετά την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στον Εισαγγελέα, στην οποία άφηνε να εννοηθεί ότι 3 εκατομμύρια που πήρε τα χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει το Documento με εντολή του Υπουργού Νίκου Παππά, δημοσίευσε ρεπορτάζ με την πορεία του χρήματος.
Σε αυτό το ρεπορτάζ τον Ιούλιο του 2020, αποκαλύπτεται ότι τα 3 εκατομμύρια δεν είχαν καμία σχέση με την εταιρεία που εκείνη την περίοδο εξέδιδε την εφημερίδα Documento, αλλά είχαν δεσμευθεί από το ελληνικό Δημόσιο και μετά από απόφαση του ΣτΕ, όταν το ποσό απελευθερώθηκε, μπήκε στην τσέπη του μοναδικού μετόχου Καλογρίτσα, ο οποίος έκανε μείωση μετοχικού κεφαλαίου. Δηλαδή το ποσό ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ακόμη και στη δική του εφημερίδα, πόσο μάλλον στην εφημερίδα που στη συνέχεια εξέδωσε ο Κώστας Βαξεβάνης με άλλη εταιρεία.
Στην εν λόγω εκπομπή, ο Γ. Πρετεντέρης κάνει λόγο για ακροάτρια ("Αντιγόνη") που ρωτά, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν με τις αγωγές του Αλέξη Τσίπρα εναντίον των δημοσιογράφων, Γ. Παπαχρήστου και Ι. Κουρτάκη: «Αν ο Τσίπρας ζητάει 1 εκατομμύριο από τον Παπαχρήστο, πόσα πρέπει να ζητάει η Μαρέβα από τον Βαξεβάνη;».
Το σχόλιο του Γ. Πρετεντέρη επί του «μηνύματος Αντιγόνη» είναι: «Έλα ρε φαγώθηκες με τον Βαξεβάνη. Είναι μπατίρης ρε ο Βαξεβάνης. Τρία εκατομμύρια του δώσανε για να βγάλει την εφημερίδα. Τα έφαγε τα τρία εκατομμύρια. Τι νομίζετε ότι του έχει μείνει; Πήρε 3 εκατομμύρια από τον Καλογρίτσα μέσω του Παππά, μέσω όλων αυτών εκεί πέρα. Τελειώνουν τα λεφτά. Έτσι είναι».