ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Καρτερός: Αυτή δεν είναι Ένωση Συντακτών έτσι που την κατάντησαν. Είναι η Φάρμα των Πτηνών...


Mε την ένωση των δημοσιογράφων της Αθήνας τα βάζει ο Θανάσης Καρτερός με αφορμή την ανακοίνωση με την οποία η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την «έντονη διαμαρτυρία της για τις αγωγές πολιτικών κατά δημοσιογράφων» εννοώντας τις αγωγές Τσίπρα κατά Κουρτάκη και Παπαχρήστου..«Έχουν καταντήσει ανέκδοτο η ελευθερία του δημοσιογράφου, το ελεύθερο φρόνημα του συντάκτη, το δικαίωμα και η υποχρέωση των λειτουργών του Τύπου να ενημερώνουν με μόνο κριτήριο την αλήθεια και με σεβασμό στο δικαίωμα ενημέρωσης του πολίτη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καρτερός και δεν παραλείπει με το άρθρο του στην Αυγή να τα βάλει και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στην Αυγή:
ης κακομοίρας γίνεται στον χώρο της ενημέρωσης εδώ και καιρό. Η αθλιότητα της δημοσιογραφίας ανταγωνίζεται τη δημοσιογραφία της αθλιότητας. Τα κίτρινα δημοσιεύματα και οι δολοφονίες χαρακτήρα έχουν γίνει συνήθεια, καθεστώς, κανονικότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης στην αντικειμενικότητα της πληροφόρησης. Και τι κάνει η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτό το χάλι; Το παγώνι!
Έχουν καταντήσει ανέκδοτο η ελευθερία του δημοσιογράφου, το ελεύθερο φρόνημα του συντάκτη, το δικαίωμα και η υποχρέωση των λειτουργών του Τύπου να ενημερώνουν με μόνο κριτήριο την αλήθεια. Και με σεβασμό στο δικαίωμα ενημέρωσης του πολίτη. Και τι κάνει η ΕΣΗΕΑ για τον κιτρινόμαυρο ολοκληρωτισμό των fake news και την υποκατάσταση της ενημέρωσης από την προπαγάνδα; Την πάπια!
Ανατριχιαστικός ολοκληρωτισμός έχει επιβληθεί στην ενημέρωση. Ο Μαρινάκης ελέγχει κανάλι, ραδιόφωνο, εφημερίδες. Και ταυτόχρονα είναι ο άρχων του πρακτορείου διανομής. Ανελέητος πόλεμος εναντίον του πολίτη για τα συμφέροντα του πωλητή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και τι κάνει η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτή την κατάσταση, που έχει μετατρέψει τον μύθο σε αυτονόητη αλήθεια; Και σε ζωοτροφή; Τη στρουθοκάμηλο!
Ροζ συννεφάκια σκεπάζουν τα έργα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κάνα - δυο εφημερίδες μόνο, κάτω από πυκνά πυρά και εισπράττοντας τον... έπαινο σωρείας αγωγών από κυβερνητικά στελέχη -ρωτήστε και τον Βαξεβάνη-, προσπαθούν με το φαναράκι τους να ρίξουν φως στις κομπίνες, τις κουμπαριές, στην απολυταρχία. Ακόμα και το άρθρο του Σαμαρά στην Καθημερινή θάφτηκε με εντολή του Μαξίμου. Και τι κάνει η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτό; Την κότα!
Η δημοκρατία κουτσαίνει επειδή η ενημέρωση έχει καταντήσει θεραπαινίδα λίγων βαρόνων. Χαρακτήρες σακατεύονται με άνωθεν εντολή. Η δημοσιογραφία υποχρεώνεται -ο άρτος ο επιούσιος...- να σκύβει το κεφάλι, καθώς ακόμα και επώνυμοι -ρωτήστε και την Ακρίτα- καρατομούνται επειδή κάτι που έγραψαν δεν άρεσε στον Μητσοτάκη. Ή στον Μαρινάκη - δεν έχει μεγάλη διαφορά. Και τι κάνει η ΕΣΗΕΑ, που έχει τεράστια ευθύνη απέναντι στη δημοκρατία; Τι κάνει για τη διαφάνεια και την ενημέρωση του πολίτη; Να λοιπόν τι κάνει. Κακαρίζει άγρια στον Τσίπρα γιατί έκανε αγωγή σε κάποια καλόπαιδα του Μαρινάκη. Τον κόκορα κάνει!
Αυτή δεν είναι Ένωση Συντακτών έτσι που την κατάντησαν. Είναι η Φάρμα των Πτηνών..."