ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Σιγά βρε Γιάννη!


Με βασικό «επιχείρημα» την αιχμή ότι υπήρξε ο μοναδικός υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο, επιτέθηκε στο Νίκο Φίλη ο δημοσιογράφος και εξ απορρήτων σύμβουλος του κ Μητσοτάκη (σύμφωνα με.. παλαιότερα δημοσιεύματα), Γιάννης Πρετεντέρης.
Καλοδεχούμενη η επίθεση Πρετεντέρη από τις στήλες των ΝΕΩΝ. Λέγοντας στον Φίλη, ότι ως απόφοιτος Λυκείου «δεν δικαιούται διά να ομιλεί» για την Παιδεία (σιγά βρε Γιάννη!) και την πανδημία, που κατά τον αρθρογράφο προϋποθέτουν μόρφωση τουλάχιστον εφάμιλλη με αυτή του Κικίλια ή του Κυριάκου («Κολάμπια») Μητσοτάκη, ο κ. Πρετεντέρης επιδεικνύει για μια ακόμη φορά τον ξιπασμό και τη χυδαία αυταρέσκεια μιας αυτοθαυμαζόμενης υπερδεξιάς ψευτοελίτ, που διεκδικεί πέραν της ιδιοκτησίας του τόπου και τίτλους επιστημονικής αυθεντίας. 
(...)
Νίκος Φίλης και Γιάννης Πρετεντέρης έχουν πάνω κάτω την ίδια ηλικία.
Ο πρώτος δεν τελείωσε το Πανεπιστήμιο, παρ' όλα αυτά ήταν ο μοναδικός που διοίκησε το υπουργείο Παιδείας, χωρίς να διαθέτει πτυχίο Πανεπιστημίου
Ο δεύτερος και το Πανεπιστήμιο τελείωσε και μεταπτυχιακά έκανε, όμως, τελικά, τον κέρδισε η δημοσιογραφία.
Όπως και τον Φίλη.
Στο σημείο αυτό σταματούν οι διαφορές και οι όποιες συγκρίσεις αφορούν στη δημοσιογραφική τους πορεία, όπου εκεί άλλοι προτιμούν τον Πρετεντέρη (όχι ως διαθέτοντα ακαδημαϊκούς τίτλους) κι άλλοι τον Φίλη ( όχι ως μη διαθέτοντα).
Μία άλλη «πίστα» στην οποία έχουν διασταυρωθεί εμμέσως ο Φίλης και ο Πρετεντέρης είναι η πολιτική κονίστρα. Εδώ, οι διαφορές είναι πράγματι πολλές, καμία όμως δεν έχει να κάνει με τους ακαδημαϊκούς τίτλους.

- απόσπασμα από άρθρο που υπογράφει ο Τάκης Κατσαρός στην Aυγή (ολόκληρο ΕΔΩ)