ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κουρτάκης: Δεν φοβήθηκα τον Τσίπρα όταν ήταν πρωθυπουργός, δεν θα τον φοβηθώ και τώρα


Ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης με κείμενό του στο parapolitika.gr απαντά στην αγωγή του Αλέξη Τσίπρα με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός του ζητάει ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000) ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προξένησε η αρθρογραφία που αφορούσε.. στη γνωστή υπόθεση της εξοχικής κατοικίας στο Σούνιο.
Ο Γιάννης Κουρτάκης μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η αλήθεια είναι ότι αποπειράται να με τρομοκρατήσει και να με φιμώσει. Όπως του ξαναέγραψα, δεν το πέτυχε όταν ήταν ΠΘ και οι Υπουργοί του έδιναν παραγγελίες να με συλλάβουν. Δεν τον φοβήθηκα τότε, προφανώς δεν θα τον φοβηθώ τώρα». Αναλυτικά το κείμενο του εκδότη των "Παραπολιτικών", Γιάννη Κουρτάκη: 
Ο κ. Τσίπρας μου έκανε αγωγή και ζητάει να του καταβάλω ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000) ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προξένησε η αρθογραφία μου και αφορούσε στη γνωστή υπόθεση της κατοικίας του στο Σούνιο. Δηλαδή θέλει ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000) γιατί στενοχωρήθηκε. Προφανώς είναι ευαίσθητος ο κ. Τσίπρας, ευσυγκίνητος και δυσανεκτικός στο δημόσιο έλεγχο. Καταλαβαίνω επίσης, ότι πιστεύει ότι αν και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η φωνή του δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να απαντήσει, όπως νομίζει, όταν του ασκείται δημόσιος έλεγχος.
Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε εκτεθειμένος γιατί δεν απαντούσε σε εύλογα ερωτήματα που προέκυπταν για την κατοικία του αυτή και στα οποία εκ της θέσεώς του, οφείλει να απαντά. Βρέθηκε εκτεθειμένος γιατί εμφανίστηκε να κατοικεί σε πολυτελή παραθεριστική κατοικία, γιατί δεν έδινε απαντήσεις για το αν η κατοικία ήταν δική του, αν ήταν μισθωμένη, πόσο ήταν το μίσθωμα και όταν τελικά τις έδωσε θα ήταν καλύτερα για αυτόν να μην τις είχε δώσει. Αλλά αυτά θα τα πούμε στο Δικαστήριο. Μέχρι τότε επισημαίνω την αντίληψή του για την ελευθερία του λόγου και των δημοσιογράφων. Όχι ότι με εκπλήσσει. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από αυτόν που έφτιαχνε Συριζοκάναλα, που ενορχήστρωνε τη σκευωρία της NOVARTIS, που αποπειράθηκε να εξοντώσει κάθε πολιτικό του αντίπαλο.
Ο τρίτος θεσμικός παράγων της χώρας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι στενοχωρήθηκε και προσεβλήθη από ένα δημοσίευμα, ότι αντί να μου απαντήσει, να με αποστομώσει και να με κατατροπώσει, προτιμά να μου ζητήσει ένα εκατομμύριο ευρώ για να καταπραΰνει τη στενοχώρια του. Η αλήθεια είναι ότι αποπειράται να με τρομοκρατήσει και να με φιμώσει. Όπως του ξαναέγραψα, δεν το πέτυχε όταν ήταν ΠΘ και οι Υπουργοί του έδιναν παραγγελίες να με συλλάβουν. Δεν τον φοβήθηκα τότε, προφανώς δεν θα τον φοβηθώ τώρα