ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Δικαίωση από το Εφετείο για τους τεχνικούς του «ΒΗΜΑ FM»


Άλλη μια δικαστική νίκη των εργαζόμενων τεχνικών, του «ΒΗΜΑ FM» πάλαι ποτέ ενημερωτικού ραδιοσταθμού του ΔΟΛ. Με πρόσφατη απόφασή του το Μονομελές Εφετείο Αθηνών απέρριψε την έφεση της Άλτερ Έγκο κατά άλλης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που.. με τη σειρά της δεν ενέκρινε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην εταιρεία «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις  Βήμα FM Α.Ε.».
Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ αναφέρει:
Με την απόφαση 421/2021 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε η έφεση της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Α.Ε.» κατά της 542/2019 οριστικής 
απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (εκουσία δικαιοδοσία) με την οποία είχε απορριφθεί και πάλι αίτηση της ιδίας για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην εταιρεία “ΒΗΜΑ FM ΑΕ” με σκοπό να πτωχεύσει η εταιρεία χωρίς καμία ευθύνη. Η εταιρεία αυτή έγινε κυρία του 99,75% των μετοχών της “ΒΗΜΑ FM ΑΕ” με την πώληση του ΔΟΛ. Ποτέ δεν θέλησε να έλθει σε επαφή με τους εργαζόμενους, ποτέ δεν θέλησε να αναλάβει τις ευθύνες της αγοράς του ΒΗΜΑ FM. Προτίμησε να αφήσει τους εργαζόμενους σε πολύμηνη αβεβαιότητα, αφήνοντας τον ραδιοφωνικό σταθμό να κλείσει.
Πρόκειται για ακόμη μία νίκη των (εγκλωβισμένων) εργαζομένων της εταιρείας «ΒΗΜΑ FM Α.Ε.», επί της μεγαλομετόχου «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» του Ευάγγελου Μαρινάκη, που δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν από την σχέση εργοδότη-εργαζόμενου, με την οποία συνδέονται οι δύο πλευρές.
Η εν λόγω απόφαση (421/2021) συνοπτικά, πέρα από την απολύτως ορθή νομική της τεκμηρίωση, λέει προς τον ισχυρό άνδρα της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Α.Ε.» τα εξής:

  • Η «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» είχε το δικαίωμα (και την υποχρέωση) να συγκαλέσει Δ.Σ. στην «ΒΗΜΑ FM Α.Ε.» προτού προσφύγει στην δικαιοσύνη.
  • Διακρίνει ξεκάθαρα ότι η «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» δεν ακολούθησε τις νόμιμες οδούς, όπως αυτές απορρέουν από το καταστατικό της και από τους νόμους περί ανωνύμων εταιρειών, για τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το επιχείρημα της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» ότι είναι άγνωστο το πρόσωπο του μετόχου («PETRIE INVESTMENTS») που κατέχει το 0,25% των μετοχών της «ΒΗΜΑ FM A.E.», ώστε να μην μπορεί να συγκαλέσει νόμιμη Γενική Συνέλευση, κρίθηκε προσχηματικό.
  • Τελικώς από την Απόφαση 421/2021 προκύπτει ότι το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, που είχε απορρίψει την αίτηση της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» ως ουσιαστικά αβάσιμη, εφάρμοσε ορθά το νόμο και εκτίμησε τις αποδείξεις, ούτε έσφαλλε με την τότε απόφασή του (542/2019).
Πλέον το ζήτημα είναι στα χέρια της Πολιτείας, των αρμοδίων Υπουργών αλλά και Ανεξάρτητων Αρχών. Πάνω απ’ όλα βέβαια είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού.
Τι κάνουν τελικά όλοι οι μεγαλόσχημοι ηγήτορες της χώρας για την εφαρμογή απλών κανόνων δικαίου που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και την προστασία της πλειονότητας των εργαζομένων; Τι γίνεται σε μία χώρα μέλος της Ε.Ε.; Εφαρμόζεται η νομοθεσία και το Σύνταγμα ή γίνεται νόμος ο νόμος της ζούγκλας; Εάν κάποιοι στην Ελλάδα είναι οπαδοί της ολιγαρχίας (ή και την συγκροτούν) και όχι της Δημοκρατίας δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να παραβιάζουν θεμελιώδεις υποχρεώσεις και αρχές που απορρέουν από το Σύνταγμα.
Καλούμε τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη να εφαρμόσει το νόμο και να αναλάβει, ως μέτοχος και ιδιοκτήτης της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ», τις ευθύνες του. Δεν βρεθήκαμε εμείς στον δρόμο του, αλλά αυτός στον δικό μας. Επιτέλους! το μόνο που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι τα δεδουλευμένα τους. Θα αγωνιζόμαστε άκοπα και με αυταπάρνηση μέχρι την οριστική δικαίωση των εργαζόμενων του «ΒΗΜΑ FM».