ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με 1.588 επιβαίνοντες - Επιστρέφει στον Πειραιά με 12 κρούσματα

Στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα από το πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κορωνοϊό.
Kατά την άφιξή του στον Πειραιά.. θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στον covid 19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στα υπόλοιπο πλήρωμα.
Το πλοίο ξεκίνησε στις 10 το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο για Κέρκυρα και Πειραιά και διαθέτει 666 μέλη πληρώματος, ενώ μεταφέρει 922 επιβάτες.
Υπενθυμίζεται ότι το Mein Shiff 6 της TUI Cruises ξεκίνησε τα επταήμερα ταξίδια του, για επιβάτες από γερμανόφωνες χώρες, από το Ηράκλειο της Κρήτης. Οι κρουαζιέρες περιλαμβάνουν στάσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Κέρκυρας, με ημερήσιες εκδρομές στις περιοχές αυτές. Το Mein Shiff 6 της TUI Cruises ήταν το  πρώτο πλοίο που «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας στις 13 Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε δρομολόγια στην Ανατολική Μεσόγειο μετά από εξάμηνη αναστολή της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.