ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Iδια είναι τ’ αφεντικά, δεξιά κι αριστερά

Να μην τον πούμε «αρχηγό»! Και πώς να τον πούμε δηλαδή; 
10 + 1 προτάσεις του ρεπόρτερ Ξανθάκη για το αξίωμα του Αλέξη Τσίπρα 

Κι όπως φουντώνει ο εσωκομματικός πόλεμος (συγγνώμη, διάλογος) στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πέφτουν στο τραπέζι προτάσεις μόνο για το καταστατικό, τη φυσιογνωμία, τον προσανατολισμό της παράταξης. Κάποια μέλη, και μάλιστα κάποια μέλη από την ιδιαίτερα ενεργή και θορυβώδη φράξια (φράξια είναι παιδιά, μην κοροϊδευόμαστε…) των «53» έχουν θέμα και με το πώς θα αποκαλείται από τα μέλη ο Αλέξης Τσίπρας!..
Με δικά τους λόγια: «Η χωρίς ενδοιασμούς χρήση της λέξης “Αρχηγός” αντί “Πρόεδρος” προκύπτει από μία αντίληψη που αντιστοιχεί στην Ανδρεοπαπανδρεϊκή παράδοση για ένα αρχηγικό κόμμα και όχι στην παράδοση της Αριστεράς για ένα δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα».
Μάλιστα κυρίες και κύριοι, Ανδρεοπαπανδρεϊκή παράδοση! Τριάντα χρόνια τούρκικα έχουν περάσει από το θάνατο του Ανδρέα κι ακόμη το φάντασμά του στοιχειώνει τα όνειρα της Αριστεράς…
Να μη μείνουμε όμως στα άγχη και στις φοβίες της εσωκομματικής αντιπολιτεύσεως. Άνθρωποι είναι κι αυτοί ρε φίλε, δικαιολογούνται να χρειάζονται που και που καμιά δραμαμίνη.
Υπάρχουν λύσεις για να τους ανακουφίσουμε και για να περάσουμε από τη διαφωνία στη σύνθεση. Δεν θέλουν «Αρχηγός»; Με γειά τους, με χαρά τους! Ναι, υπάρχουν λύσεις για όλα, με καλή καρδιά και φιλική διάθεση. Και αυτές τις λύσεις, καταθέτω σήμερα στο Newpost για το πώς θα πρέπει να αποκαλείται από τους συντρόφους του ο Αλέξης Τσίπρας. Απολαύστε υπεύθυνα!
1) Μεγάλος Τιμονιέρης
Φόρος τιμής στον πρόεδρο Μαο, ενώ κλείνουμε και το ματάκι στην υπερδύναμη. Είναι και δίπλα η Κινεζούπολη στην Κουμουνδούρου, τους γράφουμε όλους μέλη καβατζούλα για το Συνέδριο!
2) Σεφ
Έτσι θα πιάσουμε τη νεολαία, πώς θα την επακουμβήσουμε δηλαδή; Όταν όλοι οι πιτσιρικάδες παρακολουθούν με μανία Maste Chef, χρυσή ευκαιρία είναι για να έρθουν πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.
3) Κόουτς
Λίγο γηπεδικό, το ομολογώ, αλλά σκεφτείτε τον Τσίπρα ν’ ανεβαίνει στο βήμα του Συνεδρίου κι από κάτω να του φωνάζουν οι προεδρικοί «μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα».
4) Μεγάλος
Για να έρθουμε κοντά στην Ανδρεοπαπανδρεϊή παράδοση), χωρίς να προσβάλλουμε τις ευαισθησίες των «53».
5) Αφεντικό
Ακόμη μια παραχώρηση στην εσωκομματική αντιπολίτευση, που θα βρει ευκαιρία να συνθηματολογήσει «ίδια είναι τ’ αφεντικά, δεξιά κι αριστερά».
6) Αρχιεπίσκοπος
Η κορυφαία, απόλυτη και ανόθευτη έκφραση της εξουσίας στην Ελλάδα. Μπόνους το ράσο, για να κρύβει τις στρογγυλάδες που έχει συνήθεια ν’ αποκτά ο Αλέξης το χειμώνα!
7) Τσέος
Προσδίδει μια νότα επαγγελματισμού σε ένα κόμμα που πολλές φορές βασανίστηκε από ερασιτεχνικές πρωτοβουλίες. Θα χαρεί κι ο Ευκλείδης, που είναι του «οικονομικού».
8) Ευάγγελος Βενιζέλος
Απολύτως; ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
9) State of Mind
Άμα ταιριάζει στο ελληνικό καλοκαίρι, γιατί να μην ταιριάζει και στα κουμμούνια δηλαδή;
10) Καπετάνιος
Ό,τι καλύτερο για μια χώρα με ναυτική παράδοση όπως η Ελλάδα. Άσε που θα αναστενάζουν οι τσιπρίτσες “oh captain, my captain”!
10 + 1) Από εμένα είναι ναι
Ειλικρινές και τίμιο, παρότι αναμφίβολα περιγραφικό. Νο πρόμπλεμ, οι αριστεροί διακρίνονταν πάντα για τη φλυαρία τους.

Xρήστος Ξανθάκης / newpost