ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

«Στα μαλακά» από το ΕΣΡ τρία κανάλια...

...για παραβιάσεις νομοθεσίας σχετικά με τις διαφημίσεις

«Στα μαλακά» έριξε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας σχετικά με τις διαφημίσεις.
Το ΕΣΡ εξέδωσε την ποινή της «σύστασης» κατά πλειοψηφία στους σταθμούς ΕΡΤ1, Alpha και ΣΚΑΪ για παραβίαση με πρόθεση των διατάξεων περί «υποχρέωσης.. σαφούς διαχωρισμού των διαφημιστικών μηνυμάτων από το λοιπό πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού».
Όπως διαπίστωσε η Ανεξάρτητη Αρχή, οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε δελτία ειδήσεων που μεταδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2019 διέκοψαν για τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων, χωρίς όμως να προβάλουν κάποιο σήμα, οπτικό ή ηχητικό, που να υποδηλώνει ότι μεταδίδουν διαφημίσεις και όχι πρόγραμμα, όπως προβλέπει ο νόμος.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί από την πλευρά τους υποστήριξαν είτε πως έκαναν χρήση του «χαρακτηριστικού ηχητικού σήματος του σταθμού», καθώς και του οπτικού σήματος, είτε πως η αναγγελία τής διαφημιστικής ζώνης έγινε από τους παρουσιαστές των ειδήσεων.
Τα επιχειρήματα δεν έγιναν δεκτά και το Συμβούλιο δέχθηκε ότι παραβιάστηκαν οι διατάξεις «που αφορούν την τήρηση της αρχής διαχωρισμού των διαφημίσεων και μηνυμάτων τηλεπώλησης από το λοιπό πρόγραμμα».
Η συνεδρίαση του ΕΣΡ για το θέμα πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουλίου με τηλεδιάσκεψη. Τρία μέλη που μειοψήφισαν πρότειναν την επιβολή προστίμου. - πηγή:avgi.gr