ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Εντεκα οι νεκροί από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Νέο αρνητικό ρεκόρ σήμερα με  293 νέα κρούσματα και 6 θανάτους

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μετά τα χαμηλά νούμερα των 168 κρουσμάτων της Τρίτης και των 170 της Δευτέρας ανακοίνωσε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό νέων ημερήσιων κρουσμάτων
Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη,..
αναφέρθηκαν συνολικά 293 νέα κρούσματα. Τα 261 είναι εγχώρια και τα 32 εισαγόμενα. Οι περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης κρατούν τα σκήπτρα με 103 και 54 αντίστοιχα. Ενώ από 9 κρούσματα καταγράφηκαν στις περιφέρειες Ημαθίας, Κοζάνης και Χαλκιδικής.
Διασωληνωμενοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς παραμένουν 34 συμπολίτες μας (54,8% είναι άτομα 65 ετών και άνω) ενώ καταγράφηκαν σήμερα και 35 νέες εισαγωγές για νοσηλεία λόγω επιβεβαιωμένης νόσου COVID-19.

Δραματική επίπτωση του κορωνοϊού στους ηλικιωμένους

Παράλληλα με την αυξητική πορεία των κρουσμάτων μακραίνει και η λίστα των θανόντων, με 6 νέους θάνατους το τελευταίο 24ωρο και το σύνολο των ανθρωπίνων απωλειών λόγω της νόσου COVID-19 να είναι 249. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη.
Με τους θανάτους που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες, οι θανόντες από τον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης ανέρχονται πλέον σε 11, ενώ σήμερα καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος ηλικιωμένου από τον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο.
Aνοδική πορεία ακολουθούν και τα κρούσματα του κορωνοϊού μεταξύ των υγειονομικών εργαζομένων. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πλέον ανέρχονται σε 90 οι θετικοί, με τους 62 να είναι είναι ασυμπτωματικοί και μάλιστα σε κάποιους εξ αυτών που έγινε και δεύτερο τεστ αυτό βγήκε αρνητικό.