ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβόλησαν πισώπλατα αφροαμερικανό

Οργή και νέες διαδηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλο προκαλεί και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες ο τραυματισμός αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού, που τον πυροβόλησε στην πλάτη σχεδόν εξ επαφής στην πολιτεία Ουισκόνσιν. Δεκάδες άτομα γέμισαν τους δρόμους γύρω από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό..

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Κενόουσα, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν για «ενδοοικογενειακό συμβάν». Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο από αστυνομικούς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης.
Δεν δίνεται καμία εξήγηση από την αστυνομία για το τι οδήγησε τον αστυνομικό να πυροβολήσει τον άνδρα ενώ για το επεισόδιο θα διενεργηθεί έρευνα από το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και επικαλούνται μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ δειχνει τον άνδρα να βαδίζει προς το αυτοκίνητό του, ακολουθούμενος από δύο αστυνομικούς. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον πιάνει από τη φανέλα που φοράει και τον πυροβολεί στην πλάτη επανειλημμένα – ακούγονται τουλάχιστον επτά εκπυρσοκροτήσεις – αφού ανοίγει την πόρτα του οδηγού.
Δεκάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί επιτόπου και έβαλαν φωτιές, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.
Στις ΗΠΑ είναι ακόμα νωπό το κύμα των διαδηλώσεων και των ταραχών που πυροδότησε ο θάνατος, την 25η Μαΐου, του 46χρονου αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters