ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Εξώδικο κατά Σταϊκούρα

Στο στόχαστρο 26 αδιόριστων εν ενεργεία δικηγόρων, επιτυχόντων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) σε πρόσφατο διαγωνισμό, βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο τελευταίος, μέσα σε ένα βράδυ, όπως αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» («Αιφνίδιος αποκλεισμός επιτυχόντων με υπογραφή Σταϊκούρα», 27/7/2020), αιφνιδιαστικά και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, άλλαξε..
προηγούμενη δική του φετινή απόφαση σχετικά με την παράταση ισχύος του πίνακα επιτυχόντων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αποτέλεσμα της απόφασης του υπουργού είναι σήμερα δεκάδες επιτυχόντες του πολύ απαιτητικού διαγωνισμού, οι οποίοι περίμεναν χρόνια μέχρι να δώσουν τις εξετάσεις, να βρίσκονται στον αέρα καθώς ο χρόνος παράτασης του πίνακα επιτυχόντων συντμήθηκε ασφυκτικά από τις 12 Απριλίου του 2021, που θα έπρεπε να είναι κανονικά, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020.
Στις 17 Αυγούστου 2020, οι 26 αδιόριστοι νομικοί, εκπροσωπούμενοι από τον καθηγητή Νομικής του Πανεπιστημίου Αθήνας Πάνο Λαζαράτο, έστειλαν ομαδικό εξώδικο προς το Ελληνικό Δημόσιο, που εκπροσωπείται με τη σειρά του από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών. Οι δικηγόροι, ηλικίας 25-40 ετών, θεωρούν ότι με την επίμαχη απόφαση καταργείται η αρχή της ισότητας και οι ίδιοι υφίστανται άμεση και ευθεία βλάβη καθώς ματαιώνεται ο διορισμός τους παρά την επιτυχία τους. Οπως αναφέρουν, η απόφαση «ακυρώνει έναν αγώνα ζωής και θυσίες πολλών ετών, επιφέροντας μεγάλο πλήγμα στις ζωές μας και καθιστώντας αβέβαιο το επαγγελματικό και οικονομικό μας μέλλον».
-περισσότερα στο ρεπορτάζ του Κ. Ζαφειρόπουλου στην ΕφΣυν ΕΔΩ