ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Ο ΕΔΟΕΑΠ διευρύνει το πρόγραμμα «προληπτικό τεστ Covid-19 για εργαζομένους ΜΜΕ, μετά τις διακοπές»

1.200 εξετάσεις προγραμματίστηκαν την πρώτη εβδομάδα

Στα 1.200 είχαν φθάσει έως το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Αυγούστου τα τεστ, πραγματοποιηθέντα και προγραμματισμένα, που διενεργούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΕΔΟΕΑΠ για τη στήριξη της Ενημέρωσης και την ασφαλή επιστροφή.. των συναδέλφων στην εργασία τους μετά τις διακοπές.
Το σχετικό πρόγραμμα, για το οποίο είχε γίνει και ο αντίστοιχος προϋπολογισμός, προέβλεπε προληπτικές εξετάσεις για επιστρέφοντες από 24 Αυγούστου έως και 15 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, επειδή ορισμένα Μέσα με δική τους πρωτοβουλία κάλυψαν το κόστος των εξετάσεων στέλνοντας, για προληπτική εξέταση τους εργαζόμενους τους πριν από την ανακοίνωση του προγράμματος από τον ΕΔΟΕΑΠ, η Διοίκηση του Οργανισμού – επιδιώκοντας τη στήριξη της Ενημέρωσης στο μέγιστο δυνατό βαθμό - προτίθεται να το διευρύνει και να καλύψει τις αντίστοιχες εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από 15 μέχρι και 24 Αυγούστου.
Επισημαίνεται ότι το μέτρο δεν αφορά μεμονωμένους ασφαλισμένους που ενδεχομένως θα ήθελαν να εξεταστούν προληπτικά και υπενθυμίζεται ότι ισχύει η προγενέστερη απόφαση του Οργανισμού πως τα ύποπτα κρούσματα θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα.
Ο ΕΔΟΕΑΠ πράττει ό,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε ο προληπτικός έλεγχος να μπορεί να διεξαχθεί σε κάθε γωνία της Ελλάδας που υπάρχουν ΜΜΕ και εργαζόμενοι αρκεί να λειτουργεί διαγνωστικό κέντρο που θα εκτελέσει δειγματοληψία και εξέταση. Ειδικότερα για την περιφέρεια, όπου δεν υπάρχουν συμβεβλημένα Διαγνωστικά Κέντρα, ως ανώτατο ύψος αποζημίωσης ορίστηκαν τα 80€ ανά εξέταση με βασικό κριτήριο την ταχύτερη ολοκλήρωση της εξέτασης και του αποτελέσματος.
Ταυτόχρονα ο ΕΔΟΕΑΠ μερίμνησε με ιατρικό προσωπικό και υποδομές να εκτελούνται δειγματοληψίες και στην έδρα του, επί της οδού Σισίνη, με συνέπεια το κόστος κάθε εξέτασης να είναι κάτω από τα από 30€. Έτσι το μέσο κόστος των εξετάσεων σε συμβεβλημένα Διαγνωστικά Κέντρα και Νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τις δειγματοληψίες που γίνονται στις εγκαταστάσεις μας, κυμαίνεται γύρω στα 40€ ανά τεστ. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς ότι δήθεν «σε διπλάσια τιμή αγοράζει ο ΕΔΟΕΑΠ τα τεστ Covid-19», θα παρακαλούσαμε αυτούς που τους αναπαρήγαν να ζητούσαν και την άποψη του Οργανισμού, για να μην πέφτουν θύματα fake news. Τουλάχιστον για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας…