ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Του κορωνοϊού το κάγκελο (τα χειρότερα έρχονται)!

Όταν έχει χαθεί εντελώς ο έλεγχος στη Δανία του Νότου…

του Χρήστου Ξανθάκη

Είναι αυτό το πράγμα που είχε πει ο Ντύλαν και δώστε, παρακαλώ, προσοχή στους... στίχοι:
«Κάτι συμβαίνει εδώ πέρα,
αλλά δεν ξέρεις τι είναι,
ή μήπως ξέρεις κύριε Τζόουνς;»

Έτσι είναι παιδιά, να λέμε και καμιά αλήθεια. Πρώτο το αφεντικό, ο Τάκης Χατζής, βγήκε και το είπε φόρα παρτίδα εδώ στο Newpost, σε κείμενό του με τίτλο:..
«Πείτε την αλήθεια κ. Χαρδαλιά: Πόσα κρούσματα και από ποια νησιά έχουν ταυτοποιηθεί στην Αθήνα;» Και συνέχιζε με μια σειρά από ερωτήματα:
1. Ποια είναι επισήμως η κατάσταση με τα κρούσματα στα νησιά;
2. Ισχύει ότι έρχονται με κορωνοϊό από τα νησιά και κάνουν το τεστ στα μεγάλα αστικά κέντρα;
3. Γιατί ο ΕΟΔΥ δεν ανακοινώνει πόσοι ήρθαν από νησιά και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ώστε οι αρμόδιοι φορείς στα νησιά να γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί και να τεθούν σε "συναγερμό" και να λάβουν προληπτικά μέτρα και όχι ξαφνικά να επιβάλλονται νέα μέτρα;
Τα διάβασα εγώ τα ανωτέρω, τα διάβασαν κι άλλοι, τα διάβασαν και αρμόδιοι (και να μη θέλανε, έχουν γραφεία Τύπου που είναι υποχρεωμένα να κάνουν αυτή τη δουλειά), απάντησή καμία δεν προέκυψε. Χαλαρά και ξύσιμο πατσά και διασπορά φημολογίας στα ΜΜΕ, ότι το Μαξίμου τα έχει πάρει κρανίο με τον τάδε και σκέφτεται να αναβαθμίσει τον δείνα, εκτός κι αν προλάβει κάποιος τρίτος και κάνει την τρίπλα και κάτσει στην καρέκλα την πολυπόθητη. Που έκατσε δηλαδή, μιας και ο γίγαντας ο Τσιόδρας βρήκε την κατάλληλη εποχή για να πάρει άδεια (ναι, καλά…), τώρα που ανθίζουν τα σπαρτά και βγάζει η γης χορτάρι. Και θα δούμε όλοι και όλες τα ραδίκια ανάποδα!
Για να καταλάβετε το μπάχαλο, μου έστειλε χτες η φίλη μου η Σοφία η Κερκυραία ένα δημοσίευμα από την ιστοσελίδα corfutvnews της πατρίδας της. Όπου παρέθεταν οι δημοσιογράφοι μια σειρά από στοιχεία για τα κρούσματα και το ξενοδοχείο αναφοράς του νησιού και κατέληγαν ως εξής:
«Εν κατακλείδι, στις τρεις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν 12 κρούσματα και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4. Ίσως τώρα είναι η ανάγκη περισσότερο από ποτέ να υπάρξει μία ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ι.Ν., επίσημα, όπως άλλωστε είχε ξεκινήσει να κάνει αλλά δεν συνεχίστηκε».
Την ίδια ώρα βγαίνουν στην ενημέρωση ο Χαρδαλιάς κι ο Μαγιορκίνης, άλλα λέει η θειά μου άλλα ακούν τ’ αυτιά μου. Ο ένας υποστηρίζει ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι λάιτ, ο άλλος ισχυρίζεται ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι χέβι, σαν να είσαι στο γήπεδο ένα πράγμα και να παρακολουθείς τους φιλάθλους να διαολίζονται αν ήταν ή δεν ήταν πέναλτι η βουτιά του Φορτούνη. Μόνο μπουνιές δεν έχουν παίξει ακόμη στην ενημέρωση, αλλά αν χρειαστεί (αθάνατε Γκυ Ντεμπόρ!) θα γίνει και αυτό…
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, βγαίνουν τα μέσα ενημέρωσης τα βρετανικά και γράφουν ότι καμιά τριανταριά πιτσιρίκια από το Πλύμουθ έχουν αρπάξει κορωνοϊό από διακοπές στη Ζάκυνθο. Έντεκα εξ αυτών έχουν βγει θετικά στο τεστ και τα υπόλοιπα δεν αισθάνονται και τόσο καλά. Αλλά ο τουρισμός δεν έχει καμία σχέση με την επιδημία και όσοι διαδίδουν τέτοιες δοξασίες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον εισαγγελέα. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά!
Αυτά εν ολίγοις συμβαίνουν στη Δανία του Νότου, όπου πέρασαν οι γιορτές του Δεκαπενταύγουστου και οι παπάδες συνέχισαν να κοινωνούν μικρούς και μεγάλους άνευ μέτρων προστασίας. Διότι είναι σώμα και αίμα του Χριστού και προστατεύει αντί να κολλάει και είστε αντίχριστοι όσοι λέτε ότι υπάρχει κίνδυνος. Με τις υγείες σας και καλό Σαββατοκύριακο, αλλά εγώ σε εκκλησία δεν πλησιάζω ωσότου οι επιστήμονες δώσουν τη χαριστική βολή στον ιό…
Υ.Γ.: Έχεις όλα τα’ άλλα, έχεις και τον Πέτσα, φρέσκο και μαυρισμένο από τις διακοπές του, να δηλώνει ότι «ουσιαστικά» εξασθενεί η επιδημία. Το «ουσιαστικά» τον μάρανε!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr