ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Πέθανε η Ebru Timtik έπειτα από 238 ημέρες απεργία πείνας

Η Τουρκάλα δικηγόρος Ebru Timtik που έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες μετά την καταδίκη της πέρυσι «για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το δικηγορικό της γραφείο.
Το Λαϊκό Δικηγορικό Γραφείο ανέφερε στο Twitter ότι η Ebru Timtik πραγματοποιούσε απεργία πείνας απαιτώντας μια δίκαιη δίκη..
Yπενθυμίζεται πως ο Aytaç Ünsal και η Ebru Timtik ανακοίνωσαν στις 5 Απριλίου (2020) πως μετέτρεψαν την απεργία πείνας αόριστης διάρκειας σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Οι «δικηγόροι του λαού», οι οποίοι είναι κρατούμενοι περίπου για 3 χρόνια, καταδικάστηκαν συνολικά σε 159 έτη φυλάκισης σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που δημοσίευσε το «Λαϊκό Δικηγορικό Γραφείο». Οι δύο δικηγόροι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου για να απαντήσουν «στη γεμάτη με αυταρχισμό δίκη, τις αδικίες και τις πιέσεις που δέχτηκαν».
Σημειώνεται πως μια έφεση στην καταδικαστική ετυμηγορία που υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2019, απορρίφθηκε τον Οκτώβριο, ενώ μια επιπλέον έφεση εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας...