ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Δημόσια συγγνώμη από «Καθημερινή» και Κασιμάτη

Μύδροι στο fb από τον Θανάση Καρτερό 

Συγγνώμη ζητάει ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» Στέφανος Κασιμάτης από τον Γ. Κατρούγκαλο, μετά το σχόλιό του σε βάρος του πρώην υπουργού, σε σημερινό δημοσίευμα, που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια και όχι μόνο (δείτε ΕΔΩ). Επίσης συγγνώμη ζήτησε με..
σημείωμά της και η εφημερίδα. Αναλυτικά:
Η συγγνώμη Κασιμάτη
«Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου, μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας.Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός. ΣΤEΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ».
Η συγγνώμη της «Καθημερινής»
«Η «Κ» ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί».

Μύδροι στο fb από τον Θανάση Καρτερό 

Ο αρθρογράφος της Αυγής Θανάσης Καρτερός μετά την συγγνώμη του Στέφανου Κασιμάτη έγραψε στο fb ένα πολύ σκληρό σχόλιο κατά του δημοσιογράφου και κατά του διευθυντή της εφημερίδας Αλέξη Παπαχελά και του εκδότη Αλαφούζου:
"Η… ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
Διέπραξα ένα σοβαρό λάθος εξαιτίας της αφέλειάς μου…. Δεν γνώριζα και ούτε μπορούσα να υποθέσω… Αυτά τα εμετικά γράφει ο αθλιέστερος τον αθλίων, η ντροπή της δημοσιογραφίας, και το αίσχος της Καθημερινής , ονόματι Κασιμάτης. Για όσα έγραψε για τον Γιώργο Κατρούγκαλο.
Και ζητάει συγνώμη. Για την αφέλειά του.
Αφέλεια!
Το μίσος για την Αριστερά, είναι αφέλεια.
Η αιμοβόρα χρήση των λέξεων για δολοφονίες χαρακτήρα είναι αφέλεια.
Το δηλητήριο εναντίον όσων επιμένουν να μη συμμετέχουν στις παρτούζες του συστήματος και της διαπλοκής είναι αφέλεια.
Καλύτερα να το βούλωνε η δήθεν μετανοημένη Μαγδαληνή.
Δεν μπορούσε να υποθέσει, λέει.
Και δεν μπορούσε να ρωτήσει κάποιον από του δημοσιογράφους της εφημερίδας του; Τον διευθυντή του; Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ; Να μάθει πριν πυροβολήσει τον άνθρωπο απέναντί του;
Αλλά όχι. Όταν πρόκειται για συριζαίους, ο Κασιμάτης πρώτα σκοτώνει και μετά ρωτάει.
Και για να είμαστε εξηγημένοι. Και ο Παπαχελάς, και ο Αλαφούζος, είναι συνένοχοι στις αθλιότητές του. Ένα εκατομμύριο συγνώμες δεν τους ξεπλένουν.
Με το δικό τους όπλο και τις δικές τους σφαίρες ετοιμάζει ο Κασιμάτης την επόμενη δολοφονία του.
Άι σιχτίρ, αδίστακτοι!"