ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Φιάσκο και με το πλωτό φράγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το κυβερνητικό σχέδιο για πλωτό φράγμα στο Βόρειο Αιγαίο πέφτει στο κενό σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής. Το πλωτό φράγμα που αρκετοί είχαν χαρακτηρίσει ως επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπη και υποτίθεται πως είχε στόχο την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών στο Βόρειο Αιγαίο.. Μετά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση ανασκουμπώθηκε και είπε ότι εξετάζει τρόπους ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων και ότι προχωρά δοκιμαστικά στην τοποθέτηση πλωτού φράγματος, τονίζοντας ότι η λειτουργία του θα ήταν δοκιμαστική με κόστος 500.000 ευρώ.
Στο σημερινό της δημοσίευμα η «Καθημερινή» αναφέρει ότι το φράγμα επρόκειτο να παραληφθεί από το υπουργείο Αμυνας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, αλλά δεν διευκρινίζεται με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιηθεί τελικά!
Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας με έγγραφό τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας προετοίμασαν το έδαφος για την παραλαβή του από το Λιμενικό, το οποίο όμως δεν εμφανίστηκε πρόθυμο να εντάξει το πλωτό φράγμα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του.