ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Ο αθλητισμός όπως πρέπει να είναι!

Το ΝΒΑ ανέβαλε τα παιχνίδια playoffs που ήταν να διεξαχθούν σήμερα, μετά την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μποϊκοτάρουν το παιχνίδι τους με τους Ορλάντο Ματζικ για να διαμαρτυρηθούν για την ακραία αστυνομική βία στις ΗΠΑ και με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με τους πυροβολισμούς αστυνομικών κατά του αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ, στο Ουισκόνσιν..
Άλλωστε το Μιλγουόκι είναι και η πρωτεύουσα του Ουισκόνσιν, όπου και σημειώθηκε το περιστατικό με τον Τζέικομπ Μπλέικ. Την ιστορική απόφαση των Μπακς ακολούθησαν οι Ρόκετς και οι Θάντερ, αλλά και οι Λέικερς με τους Μπλέιζερς, υποχρεώνοντας έτσι, τη διοργανώτρια αρχή να αναβάλλει όλα τα χθεσινά παιχνίδια και να ορίσει εκ νέου ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους.
Οι παίκτες που βρίσκονται στη «φούσκα» του Ορλάντο συγκάλεσαν ανοιχτή σύσκεψη που θα γίνει τα ξημερώματα για να αποφασίσουν αν και πώς θα συνεχίσουν τις δυναμικές αντιδράσεις τους.
Σε αυτή τη σύσκεψη έχουν κληθεί να είναι όλοι παρόντες για να ακουστούν όλες οι απόψεις και να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχιση του πρωταθλήματος.
Οι ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ δεν περίμεναν τέτοιο κύμα αντιδράσεων, αλλά ασφαλώς και αναμένουν τη στάση των παικτών.
Δίπλα στους παίκτες για την απόφασή τους αυτή στάθηκαν οι διαιτητές της Λίγκας που μέσω του επίσημου λογαριασμού που έχουν στο twitter ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Το επίσημο όργανο των διαιτητών στέκεται αλληλέγγυο στην απόφαση των παικτών μας να μποϊκοτάρουν τους αποψινούς αγώνες ως μορφή διαμαρτυρίας στις συνεχόμενες αδικαιολόγητες δολοφονίες μαύρων ανδρών και γυναικών από ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή της τάξης. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα στη χώρα μας από το μπάσκετμπολ και ελπίζουμε αυτή η κίνηση να εμπνεύσει για αλλαγή».