ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Το ξανασκέφτεται η κυβέρνηση αν θα πάει σε Γράμμο - Βίτσι

Οι έντονες αντιδράσεις ακόμα και μέσα από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την εκπροσώπηση του πρωθυπουργού διαμέσου του υφυπουργού Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, σε εμφυλιοπολεμική εκδήλωση στο Γράμμο ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επιτελείς του στο Μέγαρο Μαξίμου να το ξανασκεφτούν.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή»,.. χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης εξετάζεται να πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση που διοργανώνει μεθαύριο στον Γράμμο και στο Βίτσι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, ο χαρακτήρας της οποίας παραπέμπει στο αρνητικό εμφυλιοπολεμικό παρελθόν.
Ως γνωστόν, σχολιάζει το δημοσίευμα, «πάγια θέση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι ο Εμφύλιος έχει τελειώσει πριν από 70 χρόνια και πως η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από κάθε κατάλοιπο εκείνης της εποχής».
Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η διοργανώτρια της εκδήλωσης μίσους, Ένωση Αποστράτων (ΕΑΑΣ) έκανε λόγο για «επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού αλλά και όσων», όπως αναφερόταν, «αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών».
Στην ίδια εκείνη ανακοίνωση της ΕΑΑΣ αναφερόταν ότι θα παρίστατο ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ γινόταν και αναφορά στα μέτρα υγειονομικής πρόληψης που θα λαμβάνονταν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.