ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Η τελική(;) πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα

Το εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει τη μετωπική σύγκρουση, ή ακόμη και τη ρήξη, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να βάλει τέλος στη - χρόνιας μορφής, πλέον - εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αβέβαιο. Όσοι γνωρίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, λένε πως τα «ξεκαθαρίσματα» είναι έξω από την πολιτική κουλτούρα του, και όσοι παρακολουθούν ψύχραιμα τα τεκτενόμενα στον..
ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι «το 2020 δεν είναι 2015» και πως «ο Τσακαλώτος δεν είναι Λαφαζάνης».
Οι ίδιοι όμως λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ των δύο κομμάτων και των δύο πολιτικών κόσμων «δεν πάει άλλο». Και συνομολογούν, είτε προέρχονται από την σκληρή προεδρική πλευρά, είτε από την παραδοσιακή ηγετική φρουρά του κόμματος, πως ένα είναι βέβαιο: Οτι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει, και παραμένει αμετακίνητος σ’ αυτό, να επιμείνει στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και στην στροφή προς την κεντροαριστερά. Τούτου δοθέντος, και συνυπολογίζοντας ότι ήδη το κόμμα έχει αναλώσει πάνω από ένα χρόνο θητείας στην αξιωματική αντιπολίτευση σε διχαστική ενδοσκόπηση, είναι δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να αναμένονται κινήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Τα χρονικά περιθώρια, άλλωστε, στενεύουν απειλητικά: το επικοινωνιακό καύσιμο της κυβέρνησης εξατμίζεται, η κοινωνία οδεύει προς τον σκληρό πυρήνα της διπλής, υγειονομικής και οικονομικής, κρίσης, κι ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019 αρχίζει και εκπέμπει - με βάση τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων - μηνύματα δυσπιστίας και ως προς τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος.

- από κείμενο της Νικόλ Λειβαδάρη στo TVXS (oλόκληρο ΕΔΩ)