ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

"Βηματοδότης": Πόσα παίρνει το μήνα ο Γιάννης Στουρνάρας

Στο γραφείο του θα βρίσκεται από σήμερα ο Κεντρικός Τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ολοκλήρωσε τις διακοπές του στην Σύρο. Να υπενθυμίσω πως στο τέλος Μαρτίου ο Διοικητής της ΤτΕ είχε εκχωρήσει το μισό μισθό του για δύο μήνες στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό.
Tα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο "Βηματοδότης" και προχωρά σε λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος του μισθού..
του Γιάννη Στουρνάρα:
"Οταν λέμε «μισός μισθός» κεντρικού τραπεζίτη, τι ακριβώς εννοούμε; Μαθαίνω λοιπόν ότι οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του κ. Στουρνάρα είναι εκεί γύρω στις 7.000 ευρώ. Συνεπώς μισός μισθός είναι 3.500 ευρώ. Επί δύο μήνες που πρόσφερε για το ταμείο του κορωνοϊού μας κάνει 7.000 ευρώ. Οι ονομαστικές του αποδοχές είναι ακριβώς οι διπλάσιες, δηλαδή 14.000 ευρώ. Αλλά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει στον μισθό του κρατήσεις. Φορολογικές κρατήσεις, κάπου το 50% των ονομαστικών αποδοχών του. Παρά ταύτα, οι συνεργάτες του λένε ότι ο μισθός του κ. Στουρνάρα είναι ο μικρότερος απ΄όλους τους μισθούς των διοικητών κεντρικών τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ως απόδειξη έχουν το πρακτορείο Bloomberg που δημοσιεύει μια φορά τον χρόνο τις αποδοχές των κεντρικών τραπεζιτών της ΕΚΤ. Αυτό, λένε οφείλεται, στο γεγονός ότι το 2015 (μετά το περιβόητο δημοψήφισμα που μας έφερε νέο μνημόνιο) ο κεντρικός τραπεζίτης έκανε μόνος του γενναίες περικοπές του μισθού του."