ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

«Αυτόν εγώ θα τον κάνω τραγουδιστή»

Το Δεύτερο Πρόγραμμα για τον Γιάννη Πουλόπουλο

«Αυτόν εγώ θα τον κάνω τραγουδιστή» είχε πει στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ο Μίκης Θεοδωράκης, όταν άκουσε τον Γιάννη Πουλόπουλο να ερμηνεύει δύο τραγούδια στα studio της Columbia. Και έτσι έγινε.
Σήμερα, αποχαιρετούμε τον Γιάννη Πουλόπουλο και το Δεύτερο Πρόγραμμα θυμάται και θυμίζει τραγούδια του ερμηνευτή που «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, στις 18:00, ο Σιδερής Πρίντεζης παρουσιάζει ένα μοναδικό απόσπασμα από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας: ραδιοφωνικές ηχογραφήσεις του Γιάννη Πουλόπουλου που έγιναν στα στούντιο του Ζαππείου το 1967 και το 1968, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Ελαφράς Μουσικής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας.
Ακόμη, ακούγεται ένα σπάνιο ντοκουμέντο με τη φωνή του Γιάννη Πουλόπουλου, από μεγάλη εκδήλωση που έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 30 Σεπτεμβρίου 1974 για συμπαράσταση στην Κύπρο μετά την εισβολή και στην οποία συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες.
Η αφιερωματική αυτή εκπομπή θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα και διαδικτυακά από το ert.gr
Info
Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, ώρα 18:00-19:00
Το Δεύτερο Πρόγραμμα για τον Γιάννη Πουλόπουλο
Σιδερής Πρίντεζης – Αρχείο ΕΡΤ
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero