ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

«Αν δεν υπήρχε ο Γαβρόγλου, η Κεραμέως θα έπρεπε να τον εφεύρει»

Το ατυχέστατο σχόλιο και οι αντιδράσεις

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις, κυρίως στα σόσιαλ μίντια, για το ατυχέστατο σχόλιο του Κώστα Γαβρόγλου σε βάρος της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.
«Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει..
και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως» έγραψε ο κ. Γαβρόγλου.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε: 
«Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος...» 
Μετά τις αντιδράσεις ο ίδιος επανήλθε υποστηρίζοντας πως η ανάρτησή του παρεξηγήθηκε σημειώνοντας ότι «κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστέο» και πως όταν «η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά».
  • «Η Κεραμέως δύο μέρες τώρα τρώει ξύλο από παντού και για τα πάντα, και έρχεται ο Γαβρόγλου και κατορθώνει εκ του μη όντως να αλλάξει την ατζέντα και μετά έχετε και απορίες...» ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια σε twitter και fb ενώ κάποιοι άλλοι χρήστες συμπλήρωσαν:
  •  "Αν δεν υπήρχε ο Γαβρόγλου, η Κεραμέως θα έπρεπε να τον εφεύρει" 
  • "Η μπάλα είναι στην γραμμή του άδειου τέρματος της ΝΔ και αντί ο Σύριζα να την σπρώξει απλά και να σκοράρει, έρχεται ο Γαβρόγλου και την πιάνει με τα χέρια."
  • ‘Είμαστε σε μία φάση που ό,τι και να γράψεις εναντίον της Κεραμέως δίκιο έχεις και συμφωνεί όλος ο κόσμος. Μοιάζει αδύνατο να επιτεθείς στην Κεραμέως και να είσαι εσύ ο μ@λ@κ@ς. Ο Γαβρόγλου όμως το κατάφερε και αυτό μας θυμίζει, ότι ο ακαδημαϊκός είναι ένας άνθρωπος που μπορεί χάρη στις σπουδές του να κάνει πράγματα πολύ δύσκολα να φαίνονται παιχνιδάκι. Όχι, αλήθεια, μπράβο του’.