ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

'Επεσε -πρώτη φορά στα χρονικά- το σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων

ΣΥΡΙΖΑ: Πέφτουν τα «οχυρά» της κυβέρνησης των «αρίστων»

Εν έτει 2020, το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη και η «start-up» που εδρεύει στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Κεραμέως, πέτυχαν μια αδιανόητη «καινοτομία». Να ρίξουν -για πρώτη φορά στα χρονικά- το..
σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων!
Τα παραπάνω επισημαίνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να σχολιάσει την περίφημη ηλεκτρονική διακυβέρνηση της ΝΔ μετά το "πρωτοφανές πέσιμο" της ιστοσελίδας του "πολύπαθου υπουργείου Παιδείας". "Έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο", αναφέρει με νόημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του πριν λίγες ημέρες, ανέδειξε το ζήτημα που προέκυψε με τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Παιδείας. Προειδοποίησε και ζήτησε την άμεση επίλυση των τεχνικών προβλημάτων. Ως συνήθως, το υπουργείο Παιδείας κρύφτηκε.
Η απάντησή του, ήρθε σήμερα με τρόπο οδυνηρό και αποκαλυπτικό.
Αναλυτικά η ανακοινωση:
Πόση ακόμη "αριστεία" θα αντέξουμε στο Υπουργείο Παιδείας;
Πέφτουν ένα-ένα τα "οχυρά" της κυβέρνησης των "αρίστων".
Σειρά είχε σήμερα  η περίφημη "ηλεκτρονική διακυβέρνηση", που, ειδικά,  στο πολύπαθο υπουργείο Παιδείας, έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Εν έτει 2020,  το υπέρκομψο "επιτελικό κράτος" Μητσοτάκη και η υπό τη διεύθυνση της κυρίας Κεραμέως "start up" που εδρεύει στο κτίριο του ΥΠΑΙΘ, πέτυχαν  μια αξεπέραστη "καινοτομία". Να ρίξουν, για πρώτη φορά στα χρονικά το σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων!
Αυτή την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι και οι οικογένειές τους, ταλαιπωρούνται και δεν έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα. Σε πολλά Λύκεια, επίσης, όπως  καταγγέλλεται, δεν έχουν αναρτηθεί οι σχετικοί πίνακες.  Πόση ακόμη αριστεία ανικανότητας και ρεσιτάλ ασχετοσύνης θα αντέξει αυτός ο τόπος;
Απαιτούμε αυτή τη στιγμή εξηγήσεις και καλούμε την υπουργό Παιδείας να αναλάβει την ευθύνη της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του πριν λίγο καιρό, όταν πληροφορήθηκε ότι κατέρρευσαν τα εσωτερικά ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου, προειδοποίησε για το πρόβλημα και ζήτησε εξηγήσεις και απαντήσεις. Το υπουργείο Παιδείας, ως συνήθως, κρύφτηκε.
Η απάντησή του, ήρθε σήμερα με οδυνηρό και αποκαλυπτικό τρόπο.
Δεν θα συνεχίσουμε. 
Η χώρα διαθέτει πρωθυπουργό ο οποίος έχει την ευθύνη των επιλογών του και των υπουργών της κυβέρνησής του.
Απλώς, δεν μπορούμε να μην αναλογιστούμε τι θα συνέβαινε, τι θα γράφονταν και τι θα μεταδίδονταν σήμερα, αν αυτό το ανήκουστο και εξοργιστικό γεγονός συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας...
Επαναλαμβάνουμε: Η αποτυχία της προετοιμασίας είναι η προετοιμασία της αποτυχίας.