ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

«Απολογία» Γαβρόγλου

Ο πρώην υπουργός Παιδείας απολογήθηκε, μέσω Facebook, για την δήλωσή του κατά της νυν υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, επισημαίνοντας πως επέδειξε «απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο».
Η δήλωση του Γαβρόγλου:
«Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη "δημιουργική στατιστική" της.. υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο.
Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του.
Λυπάμαι, πρωτίστως γι' αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι.
Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή».
Θυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, ο Γαβρόγλου, αναφερόμενος στις εξαγγελίες της Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε ότι όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις ενισχύουν το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική (δείτε ΕΔΩ)