ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Η δασκάλα της Κεραμέως είναι και χειρουργός

Αυτή είναι η φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως για να διαφημίσει το έργο της «στην τελική ευθεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς».
Μία φωτογραφία από μία τάξη σχολείου. Ετσι δείχνει, μη βιάζεστε. Και μιλάει η υπουργός στο post της για «σεβασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα»..

Αυτό, μάλιστα, είναι ωραία σχολική τάξη. Το βλέπετε κι εσείς. Τα παιδάκια ένα-ένα στα θρανία, με αποστάσεις μεταξύ τους, μασκούλες, καθαρό σχολείο, με ανέσεις. Ολα άψογα.
Μόνο που η φωτογραφία δεν είναι από ελληνικό σχολείο. Μόνο που η φωτογραφία δεν είναι καν από σχολείο. Προέρχεται από "τράπεζα" δωρεάν φωτογραφιών και είναι «στημένη».
Η δασκάλα είναι κάποιο μοντέλο που κάνει φωτογραφήσεις. Μπορείτε άλλωστε να τη δείτε σε διάφορες άλλες... πόζες (ΕΔΩ), συγγνώμη δραστηριότητες ήθελα να πω. Γιατί είναι και αθλήτρια. Οπως και χειρουργός. Ό,τι θέλετε μπορεί να είναι η καλή δασκάλα της κ. Κεραμέως.
Δηλαδή η υπουργός Παιδείας για να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο της «δανείζεται» άσχετη φωτογραφία από ένα σχολείο που δεν υπάρχει καν;
Είμαι σίγουρος πως στην αναζήτηση της φωτογραφίας θα έβαλε και τις λέξεις «πρωινή προσευχή» αλλά δεν της βγήκε καμία από το εξωτερικό, ούτε καν από το Ιράν.
 Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν

***
Για το ίδιο θέμα σχολίασε και ο Δημήτρης Σούλτας στο fb:
"Η υπουργός Παιδείας μάς παρουσιάζει το έργο της με φωτογραφία από κάποιο σχολείο της Εσπερίας, όπου οι αποστάσεις μεταξύ των παιδιών είναι 4-5 μέτρα, όλα καθαρά, όμορφα, τακτοποιημένα, όλοι με τις μασκούλες τους. Να κάθεσαι τώρα να βάζεις φωτογραφία από ελληνικό σχολείο, όταν υπάρχουν οι φωτοτράπεζες του εξωτερικού (το shutterstock εν προκειμένω), που σου κάνουν το τουί κούκλα;"