ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Μαζικές απολύσεις στα βρετανικά media

Μετά τη βρετανική εφημερίδα Guardian, και το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ανακοίνωσε την περικοπή 520 θέσεων εργασίας στο τμήμα ειδήσεων, 70 περισσότερες από τις 450 θέσεις εργασίας που είχε ανακοινώσει ότι θα περικόψει τον Ιανουάριο στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής του, στις οποίες δεν είχε προχωρήσει λόγω της πανδημίας.
Το σχέδιο προβλέπει λιγότερα.. ρεπορτάζ, με την παραγωγή του δικτύου να είναι πιο στοχευμένη και να επιδιώκει να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο.
To BBC επιβεβαίωσε το σχέδιο διευκρινίζοντας ότι θα προχωρήσει στην περικοπή άλλων 70 θέσεων εργασίας λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής του κατάστασης.
Αυτές οι 520 θέσεις εργασίας που καταργούνται προστίθενται στις 600 που ο δημόσιος οπτικοακουστικός όμιλος είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουλίου στα περιφερειακά του γραφεία.
Λίγο νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Guardian ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει έως και 180 θέσεις εργασίας, οι 70 εκ των οποίων αφορούν δημοσιογράφους, λόγω του «οικονομικού σοκ» που έχει υποστεί εξαιτίας της πανδημίας.
Η εφημερίδα ακολουθεί έτσι το παράδειγμα και άλλων βρετανικών μέσων που είδαν να μειώνονται οι πωλήσεις και τα διαφημιστικά έσοδά τους λόγω της Covid-19. Στις 7 Ιουλίου, ο εκδοτικός όμιλος Reach - εκδίδει Daily Mirror, Daily Express και «OK»- ανακοίνωσε ότι καταργεί το 12% των θέσεων εργασίας (δείτε ΕΔΩ), δηλαδή θα απολυθούν περίπου 550 εργαζόμενοι.