ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Τους απαγορεύουν να πάνε στα Εξάρχεια!

Μαύρες εποχές θυμίζει η δικαστική απόφαση που επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στα Εξάρχεια και συμμετοχής σε διαδηλώσεις για τους τρεις που συνελήφθησαν στην ΑΣΟΕΕ μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας.  
Όπως μετέδωσε ο Γιάννης..
Ανδρουλιδάκης στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», σε μια πρωτοφανή απόφαση για την ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης προχώρησε ο Εισαγγελέας για τους τρεις συλληφθέντες στην ΑΣΟΕΕ.
Απαγορεύεται να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και απαγορεύεται να έχουν παρουσία στην περιοχή των Εξαρχείων και μεταξύ ΑΣΟΕΕ και Νομικής.
Η απόφαση αναμένεται να προσβληθεί από τους δικηγόρους των συλληφθέντων, ένας εκ των οποίων εργάζεται στα Εξάρχεια κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να μεταβεί στην εργασία του.
Επίσης η απαγόρευση συμμετοχής στις διαδηλώσεις σημαίνει απαγόρευση άσκησης συνταγματικού δικαιώματος κάτι που δεν δικαιούται κανένας Εισαγγελέας να προσβάλλει.
"Δεν στέκει στη νομική λογική. Είναι μια απόφαση στη λογική τηλεπαραθύρων του Πλεύρη και του Μπογδάνου" σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γ. Ανδρουλιδάκης.
Να θυμίσουμε ότι μετά τη λήξη της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας η ομάδα Δράση επιτέθηκε απρόκλητα σε διαδηλωτές που αποχωρούσαν ειρηνικά τους οποίους και ξυλοκόπησαν ενώ προσήγαγαν τρεις.

Τι λέει η δικηγόρος τους στην ΕφΣυν

 Η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αντωνία Λεγάκη, δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι «παρόλο που προσκομίσαμε βίντεο και φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι κανείς τους δεν συμμετείχε σε επεισόδια, ότι την ώρα της σύλληψής τους στην οδό Πατησίων δεν συνέβαινε το παραμικρό και στο οδόστρωμα δεν υπήρχαν ούτε καδρόνια ούτε πέτρες, παρόλο που οι ίδιοι οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους δεν γράφουν ότι η εκρηκτική ύλη βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά ότι περισυνελέγη από το οδόστρωμα, αποδεικνύεται ακόμη μία φορά ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά δεν είναι κουφή στα κελεύσματα της κυβέρνησης. Παράλληλα γεννάται το ερώτημα αν η επιβολή τέτοιων σκληρών περιοριστικών όρων αποσκοπεί στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και στην ποινικοποίηση οποιασδήποτε αντίστασης. Η Δικαιοσύνη συντάχθηκε απολύτως με την κυβέρνηση, παρά τη συνταγματικά προβλεπόμενη ευθύνη της να εγγυάται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των κατηγορουμένων όταν η εκτελεστική εξουσία τα παραβιάζει».

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σημειώνει:
«Μετά την παράνομη έφοδο στο σπίτι του Ινδαρέ, την επέμβαση σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας επειδή πρόβαλαν την ταινία “Joker”, την έφοδο σε μαγαζιά των Εξαρχείων και των αναίτιων ξυλοδαρμών νέων ανθρώπων που απλά βρισκόντουσαν εκεί για να πιουν το ποτό τους, τώρα οι αστυνομικοί του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη χτυπούν και stand up comedians. Κύριε Χρυσοχοΐδη, η παρέμβαση της αστυνομίας δεν μπορεί να καθορίζεται από τις ακροδεξιές αγκυλώσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βορίδη που στοχεύουν στην εξόντωση όσων δεν τους μοιάζουν. Η αστυνομία δεν είναι το μακρύ χέρι των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος:
«Οι περιοριστικοί όροι, με τους οποίους αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στη Βικτώρια, συνιστούν μια επικίνδυνη και απαράδεκτη μεθόδευση. Επί της ουσίας γίνεται προσπάθεια να παγιωθούν νέου τύπου περιοριστικοί όροι, όπως η μη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και δημόσιες συγκεντρώσεις, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές» αναφέρει η ΚΝΕ σε σχόλιό της.
«Εκτός από την αβασιμότητα των κατηγοριών για τους συγκεκριμένους συλληφθέντες, με την παραπάνω απόφαση, όπως και με άλλες παρόμοιες στο παρελθόν, δημιουργείται προηγούμενο για ακόμα μεγαλύτερη ένταση της καταστολής, ειδικά μετά και την ψήφιση του νέου νόμου για τις διαδηλώσεις. Ο λαός και η νεολαία θα σταθούν εμπόδιο και θα ακυρώσουν αυτούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στην πράξη, όπως και κάθε προσπάθεια περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών».