ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

«Δεν είμαι της άποψης ότι ο Αριστερός πρέπει να είναι μίζερος»

Τι λέει ο Βαρουφάκης για το κάμπριο και τις αποχωρήσεις από το ΜέΡΑ25

Απάντηση στα πυρά που δέχεται το ΜέΡΑ25 με επιστολές διαμαρτυρίας και αποχωρήσεις στελεχών και υποψηφίων βουλευτών από τον κόμμα, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Αυτή η επιστολή, δεν ξέρω εάν έτυχε, δημοσιεύθηκε την ημέρα που ψηφίζαμε το νέο καταστατικό του Μέρα25, που ψηφίστηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από όλα..
τα μέλη μας πανευρωπαϊκά και εάν διαβάσετε το καταστατικό, θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει πιο αμεσοδημοκρατικό καταστατικό, που καθιστά το Μέρα25 διαφορετικό από τα άλλα κόμματα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο ΑΝΤ1.
Εκανε αναφορά στην κλήρωση μεγάλης μερίδας των συνέδρων, καθώς και την ευχέρεια με 50%+1 ψήφους να μπορεί να εκδιωχθεί ο καθένας από όποια θέση κατέχει, ακόμη και ο ίδιος.
Κληθείς να σχολιάσει φωτογραφία του ίδιου και της συζύγου του, σε ανοιχτό αυτοκίνητο, που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα social media είπε: «Δεν είμαι της άποψης ότι ο Αριστερός πρέπει να είναι μίζερος. Ολες οι Επαναστάσεις έγιναν από ανθρώπους που είχαν χρήματα και αντέδρασαν σε μια κατάσταση. Και ο Ενγκελς… εργοστασιάρχης ήταν».

Οι αποχωρήσεις 

 Θυμίζουμε ότι χθες αποχώρησαν από το ΜέΡΑ25 τρία στελέχη του αφήνοντας αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Πρόκειται για τους Περικλή Φλωρόπουλο, πρώην συντονιστή του ΜέΡΑ 25 στην Πάτρα, τον Αριστοτέλη Παναγόπουλο και την Ράνια Νταλλή υποψήφιους βουλευτές του κόμματος.
Συγκεκριμένα, ο Περικλής Φλωρόπουλος, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνυπογράφει και ο Αριστοτέλης Παναγόπουλος, κάνει λόγο για «μόρφωμα», αφήνει αιχμές κατά του γραμματέα του ΜέΡΑ 25, όσο και κατά της συζύγου του, Δανάης Στράτου, ενώ υποστηρίζει ότι «υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος».
Και η υποψήφια βουλευτής Ράνια Νταλλή σε δική της ανάρτηση στο Facebook εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής της, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εδώ και καιρό νιώθω ξένο σώμα χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις "οικογένειες" και τις "παρέες" που κυριαρχούν στο κόμμα».